Kako biste vi reagovali na provokacije nemuslimana? Pročitajte domišljat odgovor ovog brata koji ih je ostavio bez riječi!

Visits: 2280 Today: 1

Kako biste vi reagovali na provokacije nemuslimana? Pročitajte domišljat odgovor ovog brata koji ih je ostavio bez riječi!

Priredio: Abdusamed Nasuf Bušatlić

Dvojica nemuslimana putovali su avionom u kojem se nalazio i jedan musliman, koji je sjedio nasuprot njih, pa su, sa ciljem da izazovu i naljute tog muslimana, zapodjenuli razgovor.
Jedan od njih rekao je drugom: ”Prijatelju, ja sam želio provesti godišnji odmor u Africi, ali sam otkrio da pola afričkog stanovništva čine muslimani, pa sam odustao.”
Drugi je na to dodao: ”Meni je ponuđen posao u jednoj arapskoj zemlji, pa sam odbio, jer su svi stanovnici te države muslimani. Onda sam razmišljao da odem u istočnu Aziju, ali sam vidio da je i ona puna muslimana.”
Onda je prvi upitao: ”A jesi li možda razmišljao da otputuješ u Evropu?”
Drugi je odgovorio: ”Jesam, sve dok nisam vidio da su se muslimani naselili i po Evropi. U kojem god evropskom gradu sam bio, nisam mogao proći ulicom a da se ne sudarim sa nekim muslimanom.”
U tom trenutku musliman se okrenuo prema njima i hladnokrvno ih upitao: ”A jeste li možda razmišljali da otputujete u Džehennem? Ja sam čuo da tamo nema nijednog muslimana.”

saff

Pročitajte još:

Ovo sigurno niste znali: Zašto su skoro svi avioni bijele boje?

Da li ste se nekada pitali zašto su putnički avioni gotovo uvijek bijele boje?

Evo pet glavnih razloga.
1. Na bijeloj boji se najlakše uoče pukotine, curenje ulja i slični problemi pa ova boja omogućava brže otklanjanje kvarova.

2. Bijela boja najbolje reflektuje toplinu i svjetlost i najbolja je za sprječavanje pretjeranog zagrijavanja metala.

3. Bijela boja najsporije blijedi, pa se avion, u toku njegovog “ranog vijeka”, rjeđe prefarbava.

4. Farbanje aviona je dug i zahtjevan posao, ali farbanje u bijelo više se isplati od farbanja u bilo koju drugu boju. Potrebno je između dva dana i dvije sedmice (zavisno od budžeta) da se prefarba kompletan cijeli avion.

5. Kompanije rijetko kupuju avione koji nisu bijeli pa proizvodnja aviona u ostalim bojama nije isplativ posao.

(Radiosarajevo.ba)