Jedan od predznaka Sudnjeg dana je i nošnja uske i providne odjeće, koja oslikava ženino tijelo i obline.

Visits: 375 Today: 4

Predznaci Sudnjeg dana

Jedan od predznaka Sudnjeg dana je i rasprostranjenost razgolićenosti i nakićenosti, te nošnja uske i providne odjeće, koja oslikava ženino tijelo i obline.

Tako su te žene pokrivene jer imaju odjeću na sebi, ali su praktično otkrivene, jer ta odjeća uopće ne pokriva tijelo pošto se, ili vidi kroz nju ili je uz tijelo koje se potpuno oslikava.

Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, u hadisu koji prenosi Ebu Hurejre, radijallahu anhu, kaže: “Dvije vrste stanovnika Vatre nisam vidio: Ljude koji nose bičeve poput kravljih repova i njima udaraju ljude, i žene pokrivene-otkrivene, druge zabluđuju i same zalutale, glave im poput nakošenih devinih grba; neće ući u Džennet, niti će osjetiti njegov miris, a zaista se džennetski miris rasprostire na toliku i toliku udaljenost.”

Riječi u hadisu znače sljedeće: “zalutale“ (ar.: maailaat) znači: skrenule ili udaljile se od poslušnosti Allahu. „Druge zabluđuju“ (ar.: mumillaat) znači da one druge dovode u iskušenje i okreću ih od Allahovog puta.

„Glave im poput devinih grba“ znači da nose nešto na kosi što čini da im glava izgleda izduženo poput devine grbe.

Nažalost, danas imamo trend napasnog šminkanja pokrivenih muslimanki, nakaradno odijevanje i muškaraca, slim fit odjeća, poderane hlače.

Malo po malo, nestaje stida, tupi oštrica imana, čak djeca i porodice učenih, nosioca vjerskih titula, bez osjećaja stida, pokazuju neprimjerene sadržaje na javnim mjestima i na društvenim mrežama.

Allah neće promijeniti stanje jednog naroda dok on sam ne promijeni svoj odnos prema neprolaznim vrijednostima.

Allaha molim da svim muslimanima omili iman i ukrasi ga u prsima našim, a da nam omrzne nevjerovanje, griješenje i svaki vid razvrata. Amin! Džamija Kalibunar