Iz Milanovićevog i Dodikovog fašizma očigledna je mržnja prema muslimanima

Visits: 383 Today: 1

Iz rečenice koju je danas u Narodnoj skupštini RS-a izrekao Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a, provalio je sav neofašizam i neonacizam sa kojim se obračunavamo već godinama, prokomentirao je Željko Komšić, član Predsjedništva BiH.

– Suština odnosa (predsjednika Hrvatske Zorana) Milanovića i Dodika, uključujući i njihovo tajno i polutajno sastajanje, kao i njihovo negiranje genocida u Srebrenici, svodi se na rečenicu koji je danas izgovorio Dodik, a rekao je da postojanje BiH ignoriše da u današnjem svijetu hrišćanska i muslimanska populacija nigdje ne mogu živjeti harmonično, kao i to da Bosna i Hercegovina potvrđuje tu činjenicu da muslimanska i hrišćanska zajednica ne mogu da žive zajedno.

Iz te rečenice je provalio je sav neofašizam i neonacizam sa kojim se obračunavamo već godinama – kazao je Komšić.

Dodao je da je druga bitna karakteristika međusobne ljubavi Dodika i Milanovića očigledna mržnja prema islamu i islamskom svijetu.

– Oni muslimane jednostavno doživljavaju kao ljude drugog reda.

Međutim, Bosna i Hercegovina i njeni ljudi su ispratili mnoge fašiste u istoriji. Bosna i Hercegovina stoji i danas gdje je uvijek bila sa svim svojim narodima i religijama, i jedino je izvjesno da će tako ostati i u budućnosti – istakao je Komšić.

saff.ba