Iz Bejana ponovo radosne vijesti – 🌸Nova hafiza iz Tuzle

Visits: 456 Today: 5

Iz Bejana ponovo radosne vijesti 🤲🤲🤲👍👍👍
🌸Nova hafiza Bejana iz Tuzle, naučila je napamet svoje posljednje ajete iz Kur’ana pred zoru 25-te neparne noći ramazana!
Amira (36) Kušljugić (kćerka Abdulaha i Emine) iz Tuzle, zaposlena je kao profesorica njemačkog jezika u srednjoj školi i majka troje djece. Učenica je napredne grupe hifza kod muhafize hfz. Nermine Ćuprija pred kojom završila učenje napamet posljednjih ajeta iz Kur’ana.
Hfz. Amira je redovna učenica iz Tuzle, koja je neovisno o vremenskim prilikama, petkom poslije posla sjedala u auto i dolazila na nastavu u Sarajevo a nedjeljom se vraćala u večernjim satima nazad.
“Bilo je veoma naporno, radna sedmica i radni vikend, te tako ustrajati gotovo cijelu školsku godinu! Ali onaj ko izgara od želje da upozna i nauči Govor svog Gospodara, za njega nema odmora, pa će na tom putu ili preseliti ili će doći do svog cilja!”-poručuje nam nova hafiza.
Svoju ljubav prema Allahovom Govoru je počela od malena da njeguje.
Prva iskustva na polju hifza stječe kod hfz. Abdu-l-Mun’im Ebu Jasira kod kojeg prelazi 4-5 dzuzeva.
Nakon smrti njenog prvog muhafiza, Amira se više puta vraćala hifzu.
U aprilu 2019-te godine upoznaje svoju muhafizu Nasihu Imamovic s kojom završava gotovo 13 džuzeva.
Hfz. Nasiha Imamović je Amiri do posljednjeg dana bila velika podrška, i kao muhafiza i kao prijateljica, te je do kraja pratila Amirin put hifza.
U ljeto 2020-te Amira odlučuje promijeniti svoje životne prioritete. Odluka da se upiše na dvomjesečni ciklus učenja sure Jusuf u Udruženju Bejan se ispostavila kao jedna od najboljih životnih odluka.
Njen prvi susret sa hfz. Nerminom Ibreljić koja je vodila “Grupu sure Jusuf” je bio toliko plodonosan da je Amira odmah prepoznala kvalitet usvajanja i prenošenja znanja u Bejanu kao i veoma profesionalni pristup mualima. Nažalost, vrijeme korone je utjecalo na obustavu nastave uživo tako da se Amira prve prilike vratila na nastavu u Bejan tek pred kraj prošle školske godine. Priključuje se grupi naprednog hifza kod hfz. Nermine Ćuprija kod koje je za nepunu godinu prešla nešto više od 15 džuzeva.
Velika motivacija i podrška joj je bila posvećena mualima koja je u svako doba noći i dana bila na raspolaganju.
Danas kada sa vama dijelimo ovu radosnu i motivirajuću vijest, preostaje nam da svoja srca prepustimo Stvoritelju, uz dovu da nas pomogne i učvrsti na ovom plemenitom putu i da naša srca budu iskrenija i predanija! Amin!
Bosno, naša domovino, naša kolijevko, u znak ljubavi prema tebi, tvojim toprakom hodi još jedna ponosna Bošnjakinja, još jedna hafiza Kur’ana Časnog!

Udruženje za odgoj i edukaciju ”Bejan”