Istinsko siromaštvo je siromaštvo u srcu, a ne u džepu… Pročitajte ovu priču

Visits: 382 Today: 2

Priredio: Abdusamed Nasuf Bušatlić

Radnik u fabrici cementa otišao je u apoteku i upitao apotekara: ”Imate li možda mast za cement?” Apotekar se sarkastično nasmijao i rekao: ”Imamo, kako da ne! Imamo mast i za drvo i željezo. Želite li možda super kvalitetnu mast koja je uvezena ili mast obične kvalitete koja je izrađena u našoj zemlji?”

Radnik mu je rekao: ”Želim tu uvezenu mast vrhunske kvalitete.” Apotekar je sarkastično odgovorio: ”Želim te unparijed upozoriti da je ta mast preskupa”, a onda je prasnuo u smijeh.

Tada je radnik podigao ruke i ispružio ih prema apotekaru, rekavši: ”Ja radim u fabrici cementa i komadići cementa su mi se zadjeli u dlanove, pa ne mogu dotaknuti i pomilovati lice svoje kćerkice. Ako će ta mast izvrsne kvalitete odstraniti i očistiti cement iz mojih ruku, ja bih je vrlo rado kupio bez obzira na cijenu.”

Sarkastični osmijeh na apotekarovom licu se potpuno zaledio i u tom trenutku vidio je sebe malim i prezrenim, jer se nije mogao ni sjetiti kada je zadnji put pomilovao svoju djecu i pokazao nježnost prema njima.

Istinsko siromaštvo je siromaštvo u srcu, a ne u džepu.

saff.ba