ISMIR TRAGIČNO IZGUBIO ŽIVOT U NJEMAČKOJ: KRAN PAO NA STAMBENU ZGRADU U IZGRADNJI

U Esebecku kod Getingena u tragičnoj nesreći život je izgubio Ismir Bektašević(30) iz Sjenice, tako što je kran pao na stambenu zgradu u izgradnji, u kojoj se Ismir nalazio, dok je drugi mušarac iz Tutina teško povrijeđen i bore mu se za život.

U selu kod Getingena na glavnoj saobraćajnici „Uber der Esebeeke“ u blizini autobuske stanice, kran se prevrnuo i pao na kuće u izgradnji.

Dizalica, koja je imala čeličnu mrežu na kuki za polaganje, pala je na gradilište i na kolovoz. Građevinski radnik Ismir B. koji je bio u zgradi u tom trenutku, smrtno je povrijeđen.

Još jedan radnik iz Tutina bio je zarobljen i teško povrijeđen, policija je u spašavanje uključila i vatrogasce. Treći radnik iz Sjenice koji je očevidac nesreće prošao je bez fizički povreda.

Još uvijek nemaju zvanični podaci kako je došlo do pada krana i o tačnom uzroku nesreće. Takođe policija nije sigurna da li je vjetar igrao ulogu i izazvao prevrtanje dizalice. Put u Esebecku je u subotu cijeli dan bio zatvoren.

Ismir Bektašević bio je apsolvent Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Pazaru, smjera biologija. Način na koji je jedan mladi život ugašen je tragedija ne samo za Sjenicu, ovo je tragedija za cijeli Sandžak prenosi hayat