Humanost na djelu: Jetimi, Amar i Ajna Gerović dobili svoje stanove (VIDEO)

Visits: 289 Today: 3

Dobročinstvo i pažnja prema jetimima je sastavni dio, jedan segment islamske socijalne misli. Kur’an mu posvećuje najveću brigu i time pokazuje veliku društvenu odgovornost prema djeci bez roditelja.

Početkom decembra mjeseca 2020. godine u naselju Gerovići, Glogova, opština Bratunac, Amara sa 12 godina i njegova sestra Ajna sa 14 godina ostali su bez roditelja, prenosi Hanuma.ba.

Da ne bi završili u domu za nezbrinutu djecu u Bijeljini, pokrenuta je odmah procedura starateljstva starije sestre i zeta koji žive u Živinicama. Ujedno pokrenut je i apel pomoći, da se ovoj dječici obezbijede što bolji uslovi života.

Vezano | Tužna priča iz Glogove kod Srebrenice: Amar i Ajla prije nekoliko godina ostali su bez majke, jučer im je preselio i babo

Nakon dva mjeseca od pokretanja apela i pomoći sa svih strana, formiran je odbor koji je imao za cilj da pristigla sredstva usmjeri u pravom smjeru, uspio je da sa humanim ljudima iz cijelog svijeta kupi dva stana u centru Živinica, čime je njihovo stambeno životno pitanje riješeno.

“Hvala vam puno što ste nam pomogli, na svaki način. Hvala Bogu sada moj brat i ja imamo svoje stanove“, riječi su 14-goodišnje Ajne. Video pogledajte OVDJE.

Cjelokupan prilog pogledajte u priloženom video snimku. (Hanuma.ba)