GREŠKE KOJE SNAHE ČINE PREMA SVEKRVI: NE STAVLJAJTE SE U NJENE CIPELE!

Visits: 1086 Today: 2

Greške koje svaka snaha može učiniti prema svekrvi

1) Lahko se naljutite

Nemojte zamjeriti zbog malih stvari koje nisu lično vama upućene. Snahe mogu biti vrlo osjetljive prema svemu onome šta svekrva kaže, na primjer o izgledu kuće ili ponašanju djece. Snahe očekuju od svojih svekrva da ih kritikuju i imaju tendenciju da se olahko naljute zbog toga.

2) Prebrzo zauzimate stav za konfrontaciju

Ako svekrva izražava stav koji se razlikuje od vašeg, ne morate se odmah posvađati. Možete reći nešto kao: “To je zanimljivo, i drago mi je da je to vama pomoglo, ali ja sam mislila da probam na ovaj način.” Možete pokazati poštovanje prema iskustvu nekog drugog dok i dalje naglašavate da vi želite da radite stvari na svoj način.

3) Očekujete jednak tretman

Ne očekujte da se vaša svekrva toliko brine o vašoj karijeri i vašem potencijalu kao što se brine o svom sinu. To ne znači da ona nije u stanju da vrednuje karijeru žene, nego samo to da je ona majka vašeg muža, a za nju će njen sin uvijek biti na prvom mjestu. Stvarno pomaže kada očekujete i pokušate da posmatrate stvari iz njenog ugla.

4) Loše postavite granice odmah na početku

Ako mislite da se vaša svekrva previše miješa, ili vas prečesto posjećuje, ili nudi previše savjeta, ne prestajte da sa njom ragovarate o tome. Mnogo je bolje početi odnos sa postavljanjem granica. U suprotnom, loše navike brzo postaju svakodnevne.

5) Ne stavljate se u njene cipele

Vaša svekrva će najvjerovatnije poštovati granice ako bude uvjerena da će i dalje biti ugledan i važan dio porodice, te da ćete se vi potruditi da i dalje bude uključena u život vaše porodice.

Izvor: newsweek.com

Za Akos.ba preveo: Jasmin Mujakić