Govor daije nakon preseljenja sina (jučer im je sin preselio 😥)

Visits: 1862 Today: 2

Govor daije nakon preseljenja sina (jučer im je sin preselio 😥)
Braćo, nemojte da me sažaljevate, već se radujte. Vallahi me Allah počastio. Zamislite da ja imam sina koji je džennetlija i moj šefadžija kod Allaha. Zamisli preseliš i imaš dijete koje će da se zauzima sigurno za tebe i kojem je zagarantovan Džennet. „Umrla djeca su stanovnici Dženneta. Oni će se sresti sa svojim roditeljima i uzeti ih za odjeću i neće ih puštati dok i njih Allah ne uvede u Džennet.”
Allah je mene i hanumu počastio da sasvim smireno odreagujeno i kažemo ‘Inna lillahi ve inna ilejhi radžiun’, a za to je nagrada Džennet. Što se sekirate onda braćo? Velika je šansa da Allah zbog ovoga oprosti sve grijehe meni i mojoj hanumi. Da nam da deredže koje ne bismo mogli djelima da postignemo, nego samo putem iskušenja. Do danas nešto i nisam specijalno mogao nečemu da se nadam jer slabo djela imam, a grijeha mnogo. Od danas, mnogo se više nadam Džennetu zbog hadisa Muhammeda sallallahu alejhi ve sellem o roditeljima kojima dijete preseli a oni se strpe: “Kada Allah iskuša roba gubitkom djeteta, pa se on zahvali Allahu i ne kaže ništa loše, Allah kaže svojim melekima: ‘Sagradite Mome robu kuću u Džennetu i nazovite je kućom zahvale.'”
Naš sin je mnogo počašćen. Zamisli da si insan kojeg je Allah stvorio za Džennet. Nema grijeha, dobrica, radostan vječno će biti. On je u mnogo boljoj poziciji u odnosu na sve nas. Zamisli smrt gdje ti meleki uzimaju dušu blago i govore ti da ne tuguješ i da se raduješ. Zaspeš, i odeš u milost Allaha. On neće imati kaburske muke niti bilo kakve strepnje.
Zamislite kako je samo velik kod Allaha Ishak Pepić. Kakva on sve iskustva ima. Mučio mi se na dunjaluku, nije imao pola srca, a zamislite sad kako mu je. Nikad više neće osjetiti nikakvu muku, strah, brigu. Hej Allahu. Hej Gospodaru.
Tako mi Allaha, Allah me je počastio mnogo, samo ako preselim kao musliman, a molim Allaha da svi preselimo kao vjernici. Nemojte da me sekirate braćo moja i da mi šaljete srceparajuće poruke, već se radujte braćo, istinski, zbog neizmjerne milosti i plemenitosti našeg najboljeg Allaha koju mi je ukazao. Elhamdulillah.
Molim vas, braćo moja dobra i plemenita, da mi se ne sekirate niti da sekirate vaše porodice. Svi smo mi Allahovi, a Allah sa onim što je Njegovo radi šta hoće, kako hoće i kad hoće i ima potpuno pravo na to, a iza svega toga stoji apsolutna mudrost i milost.
Hvala Allahu beskrajno na svemu.
hfz. Dženis Pepić