(FOTO) OVO SU SUPRUŽNICI DŽUZDANOVIĆ KOJE JE HARIS HARAČIĆ USMRTIO DOK SU SPAVALI

Visits: 245 Today: 1

Haris Haračić, mladić koji živi samo nekoliko stotina metara dalje, pri povratku kući iz noćnog provoda, napravio je krvavi pohod u kući Muje i Hajrije Džuzdanović.

Mujo Džuzdanović (78) iz teočanskog naselja Mrazovići preminuo je u utorak od povreda zadobivenih 23. decembra prošle godine kada ga je u porodičnoj kući napao komšija Haris Haračić (22). U Haračićevom krvavom pohodu iste večeri je preminula Mujina supruga Hajrija (72).

Vijest o smrti oca na društvenim mrežama je podijelila kćerka Nermina Džuzdanović, koja je bila četiri godine razredni starješina Haračiću koji je osumnjičen za ubistvo njenih roditelja.

„I moj babo je otišao za mojom mamom u Dženet. Svi smo Allahovi i njemu se vraćamo. Da ih dragi Allah dž.š. uvede u najljepše bašče“, napisala je Nermina Džuzdanović uz objavljene fotografije svojih voljenih roditelja.

Haračić se sumnjiči da je 23. decembra 2020. godine oko 23 sata provalio u porodičnu kuću starijeg bračnog para u Teočaku, razbacao stvari u podrumu i kući, i bezobzirnim nasilničkim ponašanjem supružnicima, koje je zatekao na spavanju, nanio veći broj ubodnih rana oštrim predmetom, kao i brojne povrede udarcima rukama po glavi, licu i cijelom tijelu.

21-godišnji Haračić je sa više od 10 uboda nožem napravio fatalne rane po Hajriju, dok je Mujo unazad nekoliko dana bio pod kontrolom ljekara na UKC Tuzla koji su mu se borili za život.

Mladić je provalio u kuću tako što je razbio staklo na vratima kuće, a pri izlazu se i sam povrijedio, te ostavio trag krvi koje je policija pratila te ga i pronašla.

Haračić se nalazi pod jednomjesečnim pritvorom, a očekuje ga uskoro početak postupka za ova dva svirepa ubistva prenosi crna-hronika