Foča: Došao brati šljive, komšije Srbi mu postavili bombu

Visits: 2941 Today: 2

Udruženje žrtava rata Foča 92-95 objavilo je na svojoj Facebook stranici informaciju da je jučer u Godijenu kod Foče na imanju Ervina Nerme Kiselice postavljena bomba.

Na snimku se vidi bomba i Ervin Kiselica koji govori da je obavijestio Žandarmeriju, ali da oni nisu željeli ukloniti bombu.

– Prelijepa manifestaciju, otvorenje džamije na Godijenu je zasjenio jedan gnusni čin. Čin koji podsjeća na nestanak Bošnjaka sa ovih prostora 1942-1992. Našem prijatelju, velikom čovjeku i dobročinitelju je podmetnuta ni manje ni više nego bomba ispod šljive na njegovom imanju.

Ervin Nerma Kiselica je čovjek porijeklom iz Šuba,divnog mjesta pored Godijena. Ljudi koji nesebično pomažu Foču, Fočake i isprate svaki događaj u Foči, te ni jednim svojim gestom nisu zaslužili ovakav “poklon” od komšija Srba. Valjda misle da nas sviju poplaše,da se nikad više ne vratimo na svoja ognjišta i da nas podsjete da žele nastaviti drugo poluvrijeme pokolja Muslimana u ovim krajevima. Ovo neka bude opomena svima – poručuju iz ovog udruženja.

Video pogledajte OVDJE

(Saff/Faktor)