Fadil i Ajša su skupili 7.000 za svoje dženaze. Bojan je to nekako čuo…

Visits: 3659 Today: 1

Napad i pljačka supružnika Fadila i Ajše Memišević, povratnika u selo Omeragići kod Višegrada šokiralo je državu.

Sve se desilo prvog dana ramazana, a nakon napada Memiševići su prebačeni u KCUS, a danas je uhapšen i osumnjičeni za ovaj gnusni čin – Bojan Prodan. Raport donosi rekonstrukciju događaja sa novim fotografijama i detaljima.

Prvog dana ramazana u noćnim satima, dakle nakon iftara, u kuću Memiševića u zabačenom dijelu sela Omeragići, kroz prozor upada napadač. U ruci ima pištolj i odmah upućuje prijatnju Fadilu i Ajši da će ih ubiti ako mu ne kažu gdje su pare.

A, Fadil je upravo prije nekoliko dana prodao nešto stoke, kravu, za 4.000 KM. Ukupno sad ima u kući 7.000 KM što bi trebalo biti dovoljno za dženazu i ukop i njega i Ajše. Već su u svojim 80-tim godinama.Napadač je očito upratio ili čuo da je Fadil prodao stoku i da ima značajnu svotu novca u kući.Kada su u prvi mah odbili reći gdje se novac nalazi, napadač ih veže i počinje brutalno mlatiti. I to je trajalo dva puna sata.

U naletu bijesa što mu ne govore gdje je novac, napadač ispaljuje hitac iz pištolja. Policija će kasnije naći čahuri i šaržer koji mu je vjerovanto ispao u naletu ludila.

Dva puna sata dakle napadač udara i Fadila i Ajšu jednakim intenzitetom i usput razbacuje sve po kući, prevrće svaki jastuk, izvlači svaku ladicu dok ne nalazi skriveni novac za dženaze