Erdogan: “Neće moći zaustaviti snažnu i veliku Tursku…”

Visits: 601 Today: 3

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je danas u Ankari kako je današnja Turska mnogo jača od one prije 20 godina, javlja Anadolu Agency (AA). Erdogan je govorio na svečanosti u Ankari organizovanoj povodom ispraćaja nove generacije svršenika turske vojne akademije piše Fokus.

“Turskoj trebaju vojska i ljudski kapacitet koji će na najbolji način braniti državu i narod, a ne oni koji će stalno proizvoditi udare i vojne hunte”, rekao je Erdogan, te naglasio: “Današnja Turska je mnogo jača, prosperitetnija i sposobnija od one Turske prije 20 godina. Turska će sutra biti mnogo snažnija i mnogo sposobnija zemlja.”

Dodao je kako niko neće moći stati na put napretka snažne Turske.

“Neće moći zaustaviti snažnu i veliku Tursku. Kad pomisle da su nas po hiljaditi put oborili na koljena mi ćemo po hiljaditi put ustati i nastaviti dalje”, rekao je Erdogan.

Naglasio je također kako Turskoj trebaju vojska i ljudski kapacitet koji će na najbolji način braniti državu.

“Turskoj trebaju vojska i ljudski kapacitet koji će na najbolji način braniti državu i narod, a ne oni koji će stalno proizvoditi udare i vojne hunte”, rekao je Erdogan, te dodao:

“Ne samo da ćemo našu vojsku spasiti od terorističkih napada, prvenstveno FETO-a i PKK-a, već ćemo je učiniti još jačom.”