Elma Zukorlić održala potresan govor: Ne dozvolite da nas razjedine struje unutar sistema

Visits: 1845 Today: 2

Foto: SPP
U prostorijama Stranke pravde i pomirenja (SPP) je danas održana proširena sjednica predsjedništva stranke na kojoj je sin rahmetli muftije Muamera Zukorlića, Usame jednoglasno izabran za v.d. predsjednika SPP-a.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Muamer Zukorlić preselio je iznenada u 51. godini uslijed posljedica srčanog udara. Tragična vijest pogodila je cio region, a njegova druga supruga, Elma Elfić Zukorlić, pomoćnica ministra privrede, i dalje je neutješna i potpuno skrhana, prenosi “Alo”.

Naime, na njenom Instagram profilu objavljena je njena fotografija koja je nastala danas prilikom stranačkog zasjedanja. Na njoj je Elma vidljivih očiju punih suza, otečenog i blijedog lica, a sve to ispratio je njen potresan govor i opis, dok se i na licima ostalih prisutnih vidi tuga.

“Pisala i spremala sam govor kojim ću se danas obratiti, međutim ni jednu misao nije bilo moguće zadržati u srcu, mozgu i tijelu u kojem struji samo bol.

Foto: SPP
Znala sam da će mi se u susretu sa vama podići lavina emocija, jer znam tanane osjećaje koje je gajio prema svakome od vas, stoga odustajem od pisanja sedam u kola i prisjećam se jedne latinske izreke, a mnogo smo zborili o latinskom – Caesar ad Rubiconem (Cezar na Rubikonu. Kada je neko pred važnom odlukom)”, navela je ona na početku i dodala:

“Mi danas stojimo pred važnom odlukom, a to je – čuvati emanet i ideju koju je utemeljio i za koju se borio naš uvaženi, poštovani i voljeni akademik Muftija Muamer Zukorlić- NAŠ Muftija.”

U nastavku je zamolila sve da se i dalje drže zajedno i da udruženim snagama nastave onamo gdje je Zukorlić stao.

“Zato vas molim da u ovom teškom trenutku za sve nas ostanete odani, složni i usafljeni u borbi koju smo vodili, a posebno sada kada on nije fizički među nama. Ne dozvolite da nas iko razjedini; ni struje unutar ni struje van sistema! Nastavimo da radimo poslove za koje nas je on delegirao i za koje je vjerovao da smo najbolji.

Molim vas učinite da budemo što složniji i što jači i učinite da njegova prerana smrt ima smisla… – navela je vidno potrešena udovica Muamera Zukorlića.

Izvor: Alo.rs