DŽENANA BRKIĆ ISAKOVIĆ: SLJEPOĆA JE NIJE PRIJEČILA DA BUDE USPJEŠNA I OBRAZOVANA ŽENA

Visits: 944 Today: 1

Na jednom Facebook profilu pojavila se objava koja je oduševila mnoge. Naime, hafiz Nedim Botić je objavio priču o Dženani Brkić, koja je rođena slijepa, ali je to nije spriječilo u tome da postane uspješna i obrazovana žena.

– Među najinspirativnijim ljudima koje znam, sigurno su Dženana Brkić Isaković i njen suprug Kenan.

Dženana je rođena slijepa. Zbog ratnih okolnosti, nije se moglo puno uraditi po pitanju toga. Iako su odrađene tri operacije, samo mali procenat vida je vraćen. Prije polaska u osnovnu školu, dobija i glaukom, visoki očni pritisak, koji je uzrokovao skoro potpunim gubitkom vida. Danas, može vidjeti samo obrise, sjene. Ali nikada nije odustala od svojih snova. U maju 2017. je diplomirala na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS), među najboljim studentima sa prosjekom iznad 9,6.


Profesorica je engleskog jezika i književnosti. Jako je talentovan pisac i ima svoj blog.
Te iste 2017. godine stupa u bračne vode sa Kenanom. Ove su godine napunili 4 godine zajedničkog života.

Njihov mi je primjer inspiracija iz više razloga. Tolika snaga vjere, volje, truda i rada da se postigne nešto što želiš. I priča o jednoj ljubavi koja nadilaze sve dunjalučke prepreke.
Molim Gospodara da Dženani i Kenanu podari svako dobro na oba svijeta i njihove živote ispuni sa bereketom i rahatlukom – napisao je hafiz Botić.