Državni put prema međunarodnom Graničnom prijelazu Hadžin Potok odražava Enes (15) iz Johovice

Visits: 507 Today: 1

Nakon naše objave po pitanju lošeg puta od Šturlića prema Graničnom prijelazu Hadžin Potok javnost je osudila nadležne a jedan mještanin se javio da će on to polako riješiti lopatom.

Puta prema granici Foto: Čitatelj – Gpmaljevac.com / E.T

Sinoć smo objavili obavijest koju nam je poslao 15-godišnji dječak Enes Džananović iz Johovice za sve vozače koji danas putuju prema Graničnom prijelazu Hadžin Potok:

Dakle, on se ponudio da samovoljno i ručno naspe pijeska u rupe na put prema granici pa da vozači znaju i voze oprezno na tim dijelu.

Enes je svoje obećanje ispunio, uhvatio se lopate i čitav dan nasipao put koji vodi od Šturlića prema Graničnom prijelazu Hadžin Potok.

Reakcije javnosti nisu izostale pa donosimo vam neke komentare:

“Spremite sutra momku sergiju koji budete prolazili. Realno,vi ste i prouzrokovali takvo stanje puta. Naravno trebao bi biti asvalt, ali to je baška”! 

“Pozdrav..Mogu li dobiti kontakt od gdina Enesa iz Šturlića da ga sutra počastim i odnesem ručak…Lp” 

“Ovo je sramota opštine, kantona i države a Enesu svaka čast” 

“Enes puni rupe a oni što su to trebali odraditi pune sebi džepove…” 

“Prošao sam pored momka i nagradio ga malo.Svaka čast momče”

“Momka sam vidio danas… svaka mu čast a za opštinu nek se malo upitaju…. to je sramota” 

Javio nam se Enes i rekao je da su ga mnogi vozači pozdravili i počastili danas. Put je puno bolji sa manje rupa pa će biti manje oštećenja na vozilima upravo zbog velikih rupa na putu, navodi Enes koji je inače ljubitelj motora i automobila pa pozna bolne tačke mehanike. Kaže da će svake nedjelje održavati put i nije mu to teško.

Enes nam je poslao nekoliko fotografija

gpmaljevac