DOVA ISKLJUČIVO ZA KANDIDATE NA IZBORNIM LISTAMA

Visits: 652 Today: 3

Preporučujem da svi kandidati na izbornim listama u BiH uče ovih dana iskreno, iz dna duše i srca, sljedeću dovu;
„Gospodaru moj! Ti si Taj koji znaš moje namjere, želje i aspiracije, pa Te molim, ako sam iskren, da mi pomogneš da zadobijem funkciju kako bi mogao služiti Tvojim robovima, učiniti im život lakšim u svim životnim situacijama. Molim te, da me ljubav prema mojim ličnim intersima ne sputa da budem pravedan prema svima, bez obzira na vjeru, naciju i pol.
Molim te, Gospodaru, da moj angažman jasno pokaže da su mi iznad svega prioritet ljudi, vjera i domovina!
Gospodaru, ne dozvoli mom egu, mom ličnom interesu i mom šejtanu, ako dobijem neki položaj, da me odvede od ovih ideala, koje sam obećao Tvojim robovima na predizbornim skupovima! Iskreno Te molim da od mene otkloniš nepotizam, da udaljiš od mene mito i korupciju i svaku vrstu nepravde i didkriminacije. Spriječi me i onemogući mi to, jer Ti najbolje možeš da me zaštitiš i od mene samoga!
Molim Te, moj Gospodaru, kao što te molio i Tvoj poslanik, Davud,a s., da mu slomiš nogu, draže mu je nego da uradi ono što nije dobro i što vodi u iznevjeravanje date riječi!
Ti si Taj koji imaš sve mogućnosti da se spriječiš u mom iznevjeravanju moga naroda, mojih glasača a Tvojih robova!
Moj Gospodaru, ako nisam iskren u svojim obećanjima Tvojim robovima koje sam davao na predizbornim skupovima, iskreno Te molim da ne budem izabran na funkciju za koju sam kandidiram, jer to će biti Tvoja milost prema meni!
Amin! Amin! Amin!“
Zamolio bih naše kandidate na ovogodišnjim izborima da iskreno izgovore: AMIN!