DOK JE TRAJALA DŽENAZA, VLASENICOM JE ODJEKIVALA MUZIKA

DOK JE TRAJALA DŽENAZA, VLASENICOM JE ODJEKIVALA MUZIKA ⚜
Kako se to, godinama već događa, i ovog puta, u trenutku kada je započela dženaza, začula se glasna muzika koja je odjekivala gradom, što je izazvalo oštre reakcije prisutnih.
Jedan od njih prišao je šefu policijskog obezbjeđenja tražeći od njega da intervenira kako bi se muzika stišala u vrijeme obavljanja dženaze, našto mu je policajac odgovorio da to nije u njegovoj nadležnosti.
Na šehidskom mezarju Rakita u Vlasenici danas je klanjana dženaza i obavljen ukop još šest Bošnjaka, ubijenih početkom agresije na BiH na području ove općine.
Ukopani su Saida Ahmetović, Avdo Kuljančić, Kada Saračević, Mehmed Sitarević, Hasib Malčinović i Avdo Hodžić.
Najmlađi među ukopanim je Avdo Kuljančić, koji je u svojoj 19. godini, skupa sa svojim ocem i starijim bratom, zarobljen i ubijen.
Dženazi je prisustvovao veći broj Vlaseničana, mahom, rasutim po cijeloj BiH, ali i onih koji su se vratili u svoja nekadašnja mjesta življenja. Inače, dženazu je predvodio reisu-l-ulema IZ BiH Husein ef. Kavazović, a prisustvovali su joj mnogi imami sa područja iz Podrinja i drugih dijelova Muftijstva tuzlanskog.
Reis Kavazović u svom, izuzetno emotivnom obraćanju nije krio svoje razočarenje zbog šutnje o strašnim zločinima počinjenim nad Bošnjacima u BiH, te veličanja ratnih zločinaca od strane naroda kojima ti zločinci pripadaju piše Almir Muratovic