DOK JE OŽALOŠĆENA PORODICA ČEKA TIJELA UMRLE OSOBE, 10 METARA OD NJIH LJUDI SE ZABAVLJAJU I DERNEČE

Visits: 2291 Today: 2

Donosimo vam neugodnu situaciju koju je doživjela na svojoj koži porodica Salihović. Dok je porodica Salihović čekala tijelo preminule Aldina i nalaze obdukcije ispred Doma zdravlja u Sapni, njihovi sugrađani i komšije samo 10 metara od njih su se zabavljali i uživali do kasno u noć. Amiru Salihovuću je to zasmetalo pa se pokušao neugodnu situaciju riješiti mirnim putem, a kad nije uspio odlučio je svoju neugodnu situaciju podijeliti sa prijateljima na Facebook-u piše Crna-Hronika.

U Sapni, u maloj opštini gdje skoro svako svakog zna, dok je ožalošćena porodica morala da čeka ispred Doma zdravlja za preuzimanje tijela umrle osobe, istovremeno su bili primorani da 2 sata slušaju vrlo glasnu kafansku muziku iz kafića “Caffe bar Hercegovina” koji je udaljen svega 15-tak metara od Doma zdravlja.

Prvo smo zamolili “pjevače” da malo smanje dreku ili bar na 10 min prekinu sa “muzikom”, a 20 min kasnije smo se obratili i “gazdi” kafica.
Niko nije želio pokazati razumijevanje jer im je profit i provod kao i uvijek bio na prvom mjestu.

Policijska patrola je do 23:15 h čekala iživljavanje “pjevača”, a ko zna koliko bi to još potrajalo da ja nisam u više navrata u policijskoj stanici insistirao na prekidu muzike.

Meni je sada samo drago da još nikad nisam popio ni kafu tom kafiću, kafiću “Caffe bar Hercegovina”, u kafiću gdje nemoral i razvrat ne poznaju granice!

“gazda”, pjevači kao i gosti ovog kafića nisu ni pomišljali sa prekidom derneka, pa čak i na samo 10 minuta. Žalosno je da se to dogadja u Sapni, mjesto na prvoj liniji u kome se odbranila Bosna i Hercegovina. ova sramota ide prvo na “gazdu” kafica, na “pjevače” i na “goste”, zatim na dom zdravlja, na policiju, na načelnika i opštinu, a na kraju na sve nas, na zalutale Bošnjake! – napisao je član porodice Salihović na Facebook-u.

Konobar iz lokalnog kafića ostavio je poruku na Facebook-u: “Ovo je čista laž niko nije dolazio da opominje radi glasne muzike. Pozdrav od konobara Caffe bar Hercegovina” napisao je Ahmet Gojkić.