DODIKOV BOŠNJAK: SCHMIDT JE TAKOZVANI VISOKI PREDSTAVNIK I ZA REPUBLIKU SRPSKU SAMO NJEMAČKI TURISTA

Visits: 85 Today: 1

Christian Schmidt je takozvani visoki predstavnik i za Republiku Srpsku samo njemački turista i zato nema legitimitet da nameće bilo kakve odluke, rekao je Denis Šulić, potpredsjednik Narodne skupštine RS.

On je na pitanje novinara da prokomentariše činjenicu da je Schmidt najavio da će reagovati ako Zakon o raspolaganju državnom imovinom na teritoriji RS stupi na snagu, rekao da se narodni poslanici ne plaše njegovih prijetnji.

“Narodni poslanici legalitet i legitimitet crpe iz građana koji su ih birali i odgovorni su samo njima. Oni će glasati za sve zakone koji su dobri za građane”, rekao je Šulić.

Podsjećanja radi, riječ o zakoji koji bi trebalo da ovih dana bude objavljen u Službenom glasniku RS.

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, je tokom raspave u NS RS rekao da je Ženevskim sporazumima, koji su prethodili Dejtonu, bilo predviđeno da imovina pripada entitetima u omjeru 51:49, te da je to prenijeto u Dejton. Naglasio je da bi donošenje bilo kakvog zakona o imovini na nivou BiH bila podvala i značilo bi de fakto prenošenje nadležnosti sa RS na nivo BiH u oblasti imovine.

„Ja ovo ne radim radi mog nekog komoditeta. Ja ovo radim jer znam šta je u pitanju“, rekao je Dodik i dodao da se to ne smije dozvoliti.

U Banjaluci je počela posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske koju je zatražio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik zbog odluka Predsjedništva BiH usvojenih bez konsenzusa.

crna-hronika