DODIK: U SARAJEVU NE JEDEM, UVIJEK NOSIM FLAŠICU VODE SA SOBOM

Visits: 954 Today: 2

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik gostovao je sinoć u emisiji “Svjedočenje” na RTRS-u. Istakao je da je uvijek imao jasnu politiku koja je značila jačanje RS i da nije bilo lako pregovarati o važnim pitanjima, kada je često bio sam protiv svih.

U veoma opširnom intervjuu Dodik je ispričao mnogo povjerljivih informacija. Između ostalog, ispričao je kako se odupro pritiscima koje su na njega navodno vršili visoki zvaničnici SAD, gdje je od njega traženo da pristane na jedinstvenu policiju u BiH, ukidanje imena RS i biranje jednog predsjednika na nivou čitave države.

Uz to sve, Dodik je istakao da se u Sarajevu ne osjeća sigurno.

Meni uopće nije svejedno kad idem u Sarajevo šta jedem i pijem. Hoće li mi neko podvaliti neko jelo. Ne bih trebao da budem naivan da me neko tamo zavali i otruje. Šta imam onda od toga da budem dobronamjeran. Tu nema ničega. Ja ne pijem njihovu vodu. I danas dan kad idem u Sarajevo flašica je ovdje, jel tako – rekao je Dodik pokazujući na džep sakoa.
Zaključio je da, šta god ko mislio o tome, baš ga briga.

Ne jedem tamo, ne pijem vodu, vratim se u Istočno Sarajevo, doručkujem, ručam, šta god treba, to je danas, a tako je bilo i ranije – izjavio je Dodik.

Ovaj dio njegovog gostovanja možete pogledati od 34. minute.

Video pogledajte OVDJE.

hayat