Dodik traži da se dio Beča uknjiži u vlasništvo Republike Srpske

Milorad Dodik ovih dana je konstantno na meti vlasti iz Federacije Bosne i Hercegovine. Prozivke, osude i kritike zbog pojedinih njegovih izjava, izrevoltirale su ga tako da je on pokrenuo kontra pitanje, a to je uknjižavanje imovine na svim mjestima gdje su Srbi u većem kapacitetu.

“Stranka demokratske akcije me konstantno proziva za neke ilegalne radnje pa je red da im vratim. Nek prvo vrate zgradu u centru Sarajevu gdje su napravili svoje sjedište, pa ćemo onda razgovarati. To je vila jedne ugledne srpske porodice još od prije drugog svjetskog rata, a SDA ne želi da vrati nasljednicima objekat i tako faktički ilegalno borave u tuđem prostoru. Onda će imati pravo da mi nešto govore i da me kritikuju. A taj objekat je samo vrh ledenog brijega korištenja objekata koji pripadaju Srbima, a Sarajevo je samo početak mog novog konflikta za povratak srpske imovine”, rekao je Dodik.

Dodik ne samo da će se obrušiti na Sarajevo, već će paralelno pokrenuti postupak protiv grada Beča, kako bi se i tamošnja imovina vratila originalnim vlasnicima.

“Znate jako dobro koliko Srba živi u Beču i u kojim sve kvartovima. Ja želim pokrenuti inicijativu da se to sve uknjiži u vlasništvo Republike Srpske. Republika Srpska je sinonim odbrane Srpstva u svijetu i sve što je naše, a čime ne raspolažemo trenutno, treba da ode u vlasništvo Republike Srpske. Dakle svi stanovi, poslovni prostori, kuće i parcele koje su u vlasništvu Srba, treba da se zavedu kao vlasništvo Republike Srpske. Kada bi presabrali kvadraturu svih prostora u svijetu koje posjeduju Srbi, Republika Srpska bi bila veća i od bratske Rusije. Beč je prvi korak, Sarajevo drugi, a nakon toga ćemo se obratiti i upravi Čikaga, obzirom da tamo ima na stotine hiljada Srba koji žive. Sve to ćemo vratiti našoj matici, kako bi jačali našu Republiku Srpsku, te omogućili jednog dana ekonomski jaku, spremnu i infrastrukturalno obezbijeđenu nezavisnu Republiku Srpsku”, dodao je Dodik.

Dodik ovaj projekat naziva “Bečertanije”, te integrisanjem oko 25% površine teritorije Beča želi staviti pod vlasništvo Republike Srpske. /satro.info