Dodik: SIPA-i dati nekoliko dana da napuste prostor RS

Visits: 3622 Today: 3

SNSD će zatražiti održavanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, gdje ćemo poseban akcenat imati na odluke Ustavnog suda BiH, rekao je član Predsjedništva i lider SNSD-a Milorad Dodik.

  • Ustavni sud BiH se ponašta neustavno. Naš prijedlog će biti da se odbace svi zakoni izvan Dejtonskog sporazuma, a da se nekim poput SIPA da razuman rok da u nekoliko dana napuste prostor Republike Srpske – istakao je Dodik nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a, javlja RTRS.

Istakao je da odnos prema funkciji visokog predstavnika u BiH ostaje ista.

  • On ne postoji. Svaka njegova odluka za nas je ništavna, i niko sa njim neće razgovorati. Može da radi šta hoće, ali njegove odluke nemaju nikakvu snagu. Ostalo je još malo borbe daga diskvalifikujemo u cijelosti i to ćemo i uraditi -istakao je Dodik.

Što se tiče rada u državnim institucijama, Dodik je ponovio da će SNSD nastaviti da se ponaša u skladu sa odlukama Narodne skupštine Republike Srpske.

Istakao je da se neće odlučivati u Predsjedništvu BiH, PS BiH i Savjetu ministara, osim u vezi se privremenim finansiranjem zajedničkih institucija.

  • Ova odluka je u interesu Republike Srpske, jer će to omogućiti plate za 7.000 ljudi iz Srpske, zaposlenih u zajedničkim institucijama – rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, aktivnosti u vezi sa sjednicom Parlamenta Srpske korodinisaće sa koalicionim partnerima i drugim poliitičkim partijama.

SNSD je odlučio i da ne nastavi rad u zajedničkoj komisiji za Izborni zakon BiH, jer nisu stvoreni uslovi da tamo radi i odbacuje se svako posredovanje.

  • Kako prihvatiti poredovanje Palmera (američkog izaslanika za Balkan) koji dolazi iz zemlje gdje su sumnjiva dva izborna kruga i sada nama treba da određuje šta treba da se radi – upitao je Dodik i dodao da nema rješavanja pitanja u vezi sa Izbornim zakonom dok se ne sredi sveukupna situacija u BiH.

(Vijesti.ba)