Da li ste se zapitali zašto minđuše tako smrde kada ih skinete -neće vam se nimalo svidjeti razlog…

Visits: 836 Today: 2

Da li ste se zapitali zašto minđuše tako smrde kada ih skinete -neće vam se nimalo…

Ako ste primjetili ovo vjerujemo da vam se odgovor neće nimalo dopasti. Naime riječ je izumrlim ćelijama, masnoći proizvoda za njegu kose ili lica koja tako završi u zoni ušne školjke. Sve to počinje da se osjeća jer ima mnogo više bakterija. Slična stvar se dešava ne samo na tom nego i na drugim djelovima tijela, ali to ne primijećujete uvijek .

Kako da se riješite tog smrada?

1. Uklonite minđuše

Skinite sa vremena na vrijeme minđuše, da bi se uši odmorile.Ako bude neophodno, dezinfikujte minđuše, kao i kožu oko nje.

2. Očistite rupe

Nakon uklanjanja minđuša,obavezno operite uši vodom, koristeći onaj blagi sapun. Ako vam je koža iritirana,onda je obrišite nekim antiseptikom.

3. Očistite minđuše

Vrijeme je da se malo više pozabavite higijenom vašeg nakita, najbolje bi bilo blagim deterdžentom.Trebalo bi to da radite poslije svakog nošenja minđuša ,da ne bi došlo do razvoja bakterija.

4. Vodite računa o higijeni drugih stvari

Dobra higijena ušiju podrazumijeva da vodite računa o higijeni prostora u kojem živite a ne samo čišćenjem njegove šupljine (ušnog kanala) .Redovno mijenjajte jastučnice bi trebali praktikovati . Uši su u svakodnevnom kontaktu sa njima .

viralnodanas.info