Da li je ova plata realna za naša tri predsjednika? Kako su se samo uspjeli dogovoriti za toliku cifru? Za zdravlje je davali

Visits: 527 Today: 2

Da li je ova plata realna za naša tri predsjednika? Kako su se samo uspjeli dogovoriti za toliku cifru? Za zdravlje je davali

Prema posljednjim zvaničnim objavljenim podacima, najveću mjesečnu plaću u regiji ima predsjednik Slovenije Borut Pahor. Kako se navodi u njegovom imovinskom kartonu, dostavljenom Izbornoj komisiji, njegova mjesečna primanja iznose 3.322 eura.

Više od 3.000 eura iznose mjesečne plaće hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa navodi da Grabar-Kitarović ima neto plaću blizu 3276 eura, dok članovi Predsjedništva BiH u prosjeku zarađuju 3091 euro.

Želiš li danas zaraditi hiljadu dobrih djela, a da ti se izbriše hiljadu grijeha? Pitaš se kako? Lahko, da ne može biti lakše…

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine navodi da članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Mladen Ivanić primaju 2.862, 2.874, odnosno 3.536 eura mjesečno.

Prema javnim podacima, predsjednik Srbije ima trostruko manju plaću od hrvatskih i bh. susjeda. Aleksandar Vučić mjesečno prima 1.083 eura, što je najmanja predsjednička plaća u regiji.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović mjesečno zaradi neto 2.423 eura, kosovski predsjednik Hashim Thaci 2.873 eura.

Manje od 2.000 eura mjesečno zarađuju predsjednici Makedonije Gjorge Ivanov (1.250) i Albanije Ilir Meta (1.425).

Ako predsjednička primanja poredimo s prosječnom plaćom u regiji, apsolutni su rekorderi predsjednik Kosova i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Plaća Hashima Thacija gotovo je osam puta veća od prosječne, a tri člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine primaju sedam puta više od prosjeka u toj državi.

Predsjednici Hrvatske, Makedonije i Slovenije primaju tri puta veću plaću od prosjeka u svojoj zemlji, dok predsjednik Srbije prima dvostruko više nego što iznosi prosječna plaća u Srbiji.

Prema posljednjim zvaničnim statističkim podacima, najviše su prosječne plaće u regiji u Sloveniji i Hrvatskoj, a najniže u Makedoniji i Bosni i Hercegovini.

Izvor: Al Jazeera

Pročitajte još:
ISTRAGA KOJA ĆE UZBURKATI BIH JAVNOST: KAKO JE BAKIR IZETBEGOVIĆ U IME BOŠNJAKA POSTAO BOGAT ČOVJEK! EVO KOLIKO NOVCA IMA!
Svi smo svjedoci ogromnog bogatstva koje posjeduje Bakir Izetbegović a u to spada vila na Poljinama u vrijednosti 6 miliona km, 2 stana u Istanbulu ukupne vrijednosti milion km, BBI centar Sarajevo – indirektni vlasnik preko posrednika vrijednosti 10 miliona km. Također preko raznih ofshore kompanija vlasnik je i nekoliko firmi u BIH a nikada nije prijavio svoju pravu vrijednost imovine niti koliko novca ima u stranim bankama. Mnoga imovina je i na njegovoj supruzi Sebiji kao i na užoj i široj familiji. Sve u ime Bošnjačkog naroda!

Divna vijest. Postali smo bogatiji za jednu sestru muslimanku: Tijana Gardić iz Užica primila islam

Prema procjenama Bakir godišnje u BIH opere oko 10 miliona svog vlastitog novca a neki analitičari imaju zaključak da je njegova ukupna vrijednost i sva imovina koju ima te novci u stranim bankama ide u rasponu između Milijardu i Milijardu i 100 miliona km.

Takođe dosta imovine je upisano i na Sebiju kako bi se umanjila Bakirova vrijednost.Odakle Bakiru ovoliki novac jer ga sigurno nije zaradio nit bi mogao za svoj životni vijek. Novac je u toku rata skupljan po Arabiji i Evropskim zemljama za pomoć narodu Bosne iako taj novac nikada nije stigao do naroda Bosne. Naime u Bosnu su dolazili 10 ti dijelovi prikupljenog novca i za 4 godine rata u BIH je za odbranu utrošeno oko 820 miliona DM, dok su za odbranu prikupljena sredstva u vrijednosti 10 milijardi DM. Mnogi sudionici su svjedočili tim događajima a kada su nekoliko godina poslije rata progovorili o tome bili su uklonjeni ili ubijeni.

U to je debelo bila upetljana MOS (Muslimanska Obavještajna služba) pod direktnom komandom Bakira Izetbegovića a u njoj su bili najveći kriminalci i ubice tog vremena a i današnjeg. Ova služba i danas dan radi potajno za Bakirove privatne potrebe uklanjanja i likvidacije nepodobnih osoba i osoba koje su prijetnja Bakirovom planu o stvaranju Pašaluka u BIH.

Prikupljeni novac je na razne načine nakon rata počeo da stiže u BIH a i danas dan stiže. Ono što je najveća ironija toga je da se taj novac ne koristi u obnovu privrede, pomoć žrtvama rata i slično nego se njime kupuju državna dobra i kompanije koje indirektno dolaze u vlasništvo Izetbegovića. Sve ono što se napravilo na Poljinama i što je famozni Al shidi uložio u BIH je ustvari Bakirov novac ili novac sakupljen tokom rata.

Isti taj Al shidi je bio sirotinja do početka sukoba u BIH kada je upoznao majku Bakira Izetbegoviča a i samog Bakira te sa njim kovao planove o krađi i posljeratnom ostvarenju cilja privatne države. Napomenut ćemo jednu bitnu činjenicu da Izetbegović indirektno posjeduje i neke ofshore kompanije po raznim arapskim zemljama preko kojih daje kredite sopstvenoj državi a od svoje države uzima kamatu i tako zarađuje što je još jedan vid teške pljačke BH naroda.

Kao i mnogi mediji nakon činjenica u ovom pisanom izvoru bit ćemo nazivani antibošnjacima ili velikosrbima i slično. Nas to uopšte ne pogađa jer smo tu i zadovoljni smo kada istina ugleda svjetlost dana.

Procjene nekih stranih zvaničnika su da je Bakir Izetbegović najbogatiji čovjek na Balkanu a odmah iza njega dolazi Laktaški tajkun i mafijaš Milorad Dodik koji je poznat po pljački dosta BH kompanija a isto tako je vlasnik ogromnog broja kompanija u BIH. Jedina razlika između ova 2 tajkuna je ta što Dodik nije dobijao novac iz Arabije tokokm rata ali je pljačkao i krao kompanije.

Tek na trećem mjestu ove liste našao bi se Slobodan Milošević koji je bio predsjednik Jugoslavije a poslije i Srbije i tek sada možete svatiti razmjer bogatstva koji imaju Bakir i Dodik. Na četvrtom mjestu je Fahrudin Radončić sa Avazom i Radon plazom ali je jedina razlika između njega i gore navedene dvojice ta što o njemu nema dokumenata i svjedoka o prikupljenom novcu u državama Arabije.

Nakon ove četvorice najbogatijih dolaze oni manje bogati čije se imperije protežu od 1 do 25 miliona km gdje spadaju, Dragan Čović, Zlatko Lagumdžija, Haris Silajdžić koji je indirektni vlasnik Asfaltne Baze JATA kod Srebrenika te glavni krivac za pljačku i uništenje Tuzlanske banke. Tu su takođe Čengići ( Hasan i njegov brat) koji su ratna ruka Alije Izetbegovića a desna ruka Bakira Izetbegovića nakon rata.

Oni su bili na čelu Islamske zajednice preko kojih je Bakir Izetbegović ( UVAKUFIO) velike količine novca pod navodnicima da pomažu stranci. On je preko Islamske vjerske zajednice u BIH prenio oko 100 miliona km sa raznih računa u svijetu a njegovi poslušnici Čengići su odigrali veliku ulogu u pranju tog novca od kojeg su dobijali veliki procenat i postali takođe bogate osobe.

Naredni put ćemo vam objasniti na koji način je BAKIR IZETBEGOVIĆ uvakufio svoj novac i kako je taj novac čak i kroz MERHAMETE i dobrotvorna humanitarna društva završavao u džepovima GROBARA BOSANSKE SLOBODE jer isti ti taj novac nisu zaradili. Zaradile su ga Gazije Bosne i Bosanski narod svih vjera koji je patio dok su se vladajući oligarhi bogatili. Tako da sa pravom možemo reći da je i Bakir saučesnik u ubistvima i progonu BH naroda. Takođe ćemo spomenuti i količine zlata koje nisu navedene u ovoj istrazi a bilo ih je na stotine kilograma. U narednom istraživanju!

Izvor: globalno.org