CRVENI KRIŽ TOKOM MJESECA RAMAZANA PODIJELIO VIŠE OD 2100 PAKETA HRANE I HIGIJENE

Visits: 296 Today: 3

Crveni križ Federacije BiH je tijekom mjeseca travnja podijelio 2.150 paketa hrane i higijene. Paketi su podijeljeni socijalno ugroženom stanovništvu Federacije BiH, ali dijelom i izbjeglicama iz Ukrajine koje borave u našoj zemlji.

“Crveni križ građanima u potrebi pomaže tijekom cijele godine što kroz podjelu humanitarnih paketa što kroz javne kuhinje. Pomoć u proteklom mjesecu bila je posebno značajna za nas zbog mjeseca Ramazana, ali i blagdana Uskrsa i Vaskrsa. Značajnu pažnju usmjerili smo i na izbjeglice u Ukrajini koje borave u našoj zemlji i tako ćemo i nastaviti”, poručio je generalni tajnik Crvenog križa Federacije BiH Namik Hodžić.

“Najveći dio paketa osiguran je iz vlastitih sredstava Crvenog križa Federacije BiH, dok je preostali dio osiguran putem naših donatora – Crvenog polumjeseca Turske, Turske agencije za suradnju i kooridnaciju (TIKA) i Coca Cole.

Inače, svi paketi hrane i higijene distribuirani su preko županijskih i gradskih, odnosno, općinskih organizacija Crvenog križa, prema njihovoj bazi podataka socijalno ugroženih obitelji. Crveni križ Federacije BiH će i dalje, u skladu sa svojom misijom i mandatom, nastaviti pomagati stanovništvu u potrebi”, istaknuto je u priopćenju.

crna-hronika