Cerić poslao žestoko poruku negatorici genocida Ani Brnabić: “Ti i ne trebaš da dolazš u Potočare, tvoje mjesto je na stubu srama”

Visits: 366 Today: 2

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas na Jahorini kako neće prisustvovati kolektivnoj dženazi u Potočarima 11. jula jer nije pozvana.“Ja ću i ovom prilikom uputiti svoje najdublje saučešće svim porodicama svih žrtava sukoba u BiH, svakako u Srebrenici. Ja nisam pozvana u Potočare, tako da neću ići”, izjavila je Brnabić.Na izjavu premijerke Srbije reagovao je i dr. Mustafa Cerić te se oštrom porukom, koju je objavio na svom Facebook profilu, obratio Ani Brnabić.

Poruku prenosimo u cijelosti…“Ti i ne trebaš da dolazš u Potočare, jer tu dolaze žrtve genocida i pravednici, a ne krvnici, koji su počinili genocid, kao ni oni koji negiraju genocid. Njiho mjesto je na stubu povijesnog srama.Upamti: Zabranjuje se dolazak u Potočare, ne samo na dan dženaze 11. jula, već zauvijek svima koji negiraju genocid i ne poštuju bol i patnju žrtava gencida.Oni ne pripadaju civiliziranom svijetu, već ubicama i negatorima genocida, čime pokazuju da su spremni opet počiniti genocid.Bošnjaci/Bosanci moraju biti svjesni toga i prema tome se adekvatno odnositi. Jer, sve dok srpska politika ne prizna genocid, dok se ne pokaje za taj grijeh, dok ne zatraži oprost od žrtava genocida i dok se ne zavjetuje pred Bogom i svijetom da to neće nikad nigdje i nikome više ponoviti – sve dok to ne učini, nema ni oprosta ni pomiranja, već njihova vječna sramota i poniženje na Ovome i kazna Božja na Drugome svijetu. Amin!”

freshpress.info