Bravo: Mostarci obezbijedili pet odlazaka na Umru za građane Turske

Visits: 305 Today: 1

Udruženje građana “Zajedno za naš grad” iz Mostara, u Bosni i Hercegovini, privelo je kraju još jednu uspješnu akciju, i ovog puta za Republiku Tursku.

Nakon “Kafe za Tursku i Siriju”, Udruženje je izabralo pet osoba kojim je potom uplatilo sredstva za odlazak u Mekku na obred Umre. Osobe dolaze iz porodica koje su izuzetno ili skoro cjelokupno stradale u zemljotresima koji su pogodili Hatay.

“Sve radimo srcem, a tako je bilo i s ovom akcijom. Zahvaljujemo svima koji su učestvovali u akciji donacijama, informacijama ili pomažući na terenu. Presretni smo jer smo vidjeli koliko našim prijateljima iz Turske znači odlazak”, rekao je za Anadoliju osnivač Udruženja Nermin Mehić.

Poslije zaprimljenih donacija na račune, PayPal i pozive na broj 17015, a koje su uplatili Crvenom polumjesecu Turske, u Udruženju su odlučili pozvati dokazane prijatelje i donatore, a potom predložiti i akciju za obred.

“Ovaj vid pomoći smatramo nematerijalnim, jer to je ustvari bila pomoć za ranjena srca. Hvala Bogu i donatorima. To se ne može ispričati, ali se može osjetiti i vidjeti u zapisima objavljenim u proteklim danima na našoj stranici”, navodi Mehić.

Na kraju je akcentirao saradnju sa priznatim bolnicama u Turske u kojima će se ubuduće posredtvom Udruženja “Zajedno za naš grad” liječiti građani Bosne i Hercegovine koji se ne mogu liječiti i izliječiti u našim bolnicama.

Umra za pet osoba iz Turske

radiosarajevo/press