BORAC KAŽNJEN S 3.000 KM ZBOG ZASTAVA RUSIJE I PODRŠKE RATKU MLADIĆU

Visits: 749 Today: 1

Fudbalski klub Borac je kažnjen s 3.000 KM zbog toga što su njihovi navijači okačili zastave Rusije te pružili podršku Ratku Mladiću, odlučila je Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Tokom utakmice četvrtfinala Kupa BiH između Borca i Tuzla Cityja na Gradskom stadionu u Banjoj Luci 16. marta navijači domaće ekipe Lešinari su na tribinama okačili zastave Rusije, te su nedvosmisleno pružili podršku Rusima koji vrše agresiju na susjednu Ukrajinu.To nije prvi put da su ruske zastave bile na tribinama Gradskog stadiona, te su one okačene i deset dana ranije tokom susreta 21. kola Premijer lige BiH protiv Veleža.

Osim toga, Lešinari su na meču protiv Tuzla Cityja pružili podršku Ratku Mladiću parolom “Đenerale, sretan rođendan”. Ratnom zločincu je rođendan bio četiri dana prije tog meča Kupa BiH.

Za razliku od uobičajene prakse, klubovima je na posljednjem zasjedanju Disciplinske komisije “progledano kroz prste” kada su u pitanju bakljade i upotreba ostalih pirotehničkih sredstava.

Tako su Željezničar, Borac, Široki Brijeg i Velež dobili samo opomene zbog toga što su njihovi navijači koristili pirotehniku tokom proteklih nekoliko utakmica.

crna-hronika