BEŠIĆ OTVORIO TERETANU U SREBRENICI I STAVIO JE SVIMA NA RASPOLAGANJE BESPLATNO

Visits: 688 Today: 1

Kada se zbog ekonomske krize i sve manjeg broja stanovnika u Srebrenici zatvaraju zanatske, ugostiteljske i druge radnje, kao i druge institucije mladi Mehmedalija Bešić, koji je godinama čekao da dobije posao, odlučio se pokrenuti biznis za svoje potrebe, ali i pomoći građanima.

U kupljenoj kući , u centru Srebrenice, Bešić je otvorio fitnes centar za svoje, ali i besplatne potrebe građana. U objektu će pokrenuti mali biznis, kako bi zarađivao i pokrivao troškove fitnes centra.

Nije komercijalna

– Srebrenica nema teretanu, a mnogi građani idu u Bratunac što iziskuje troškove prijevoza. Zato sam odlučio u vlastitom prostoru otvoriti centar za treniranje, kako bi građanima obezbijedio kutak za rekreaciju, odmor i razonodu. Obnovio sam prosto i kupio kompletnu opremu za teretanu- kazao je Bešić za “Avaz”.

Kaže da to nije komercijalna teretana. Naprotiv, želi svojim sugrađanima da ponudi besplatno priliku da u dobro opremljenom fitnes centru treniraju i pobrinu se za svoje zdravlje. Obaveza svih posjetilaca je da čuvaju opremu.
Razne generacije

Raduje ga što su posjetioci fitnes centra mladi, djevojke, žene, ali i oni u poodmaklim godinama. Centar za djevojke i žene otvoren je svakim danom od 19 do 22 sata, a muškarci ga mogu koristiti svaki dan od 9 do 19 sati.Bešić je pozvao sve sportske klubove u Srebrenici da dođu i utvrde termine za korištenje njihovih sportista u fitnes centru. Njegov projekt naišao je na podršku svih građana ovog grada, čime pokazuje da ima ljudi kojima je stalo do bolje budućnosti Srebrenice.