AVDIJA JAŠIĆ NAKON ŠTO MU JE IZGORILA IMOVINA: DA SE POŽAR DESIO U NOĆI NIKO NE BI PREŽIVIO

Visits: 857 Today: 1

Vatrena stihija jučer je skoro potpuno uništila dom porodice Jašić u Novoj Kasabi u Općini Milići.

Avdija Jašić za nekoliko minuta je ostao bez velikog dijela imovine koju je sa svojim najbližima stjecao 20-ak godina. Nakon prespavane noći, Jašić se osjeća bolje zbog velike podrške sugrađana, porodice, prijatelja…

– Uz ljude je sve lakše. Zvao me načelnik Marko Savić i ponudio pomoć. Komšije su se organizirale da pomognu oko čišćenja, koje bi trebalo početi sutra. Čeka nas puno posla, a nemamo previše vremena, jer zima dolazi. I brojne kolege privatnici ponudili su pomoć. Ko hoće da nešto učini, zna gdje sam. Zovu i prijatelji iz dijaspore, Amerike, Njemačke, Švicarske, Australije i mnogih drugih zemalja. Hvala što su zvali – kaže za Faktor Avdija Jašić.

Porodica Jašić trenutno je smještena u kući Avdijinog brata Jusufa koji živi u Njemačkoj, a, kako ističe glava porodice, imaju oko mjesec dana da osposobe kuću.

– Pokušat ćemo do zime da osposobimo jednu kuću i da imamo svoj krov nad glavom. Poslije ćemo i drugu. U svemu je najbitnije da nije bilo žrtava. Da se požar desio u noći, niko ne bi preživio. Imali smo sreće što se ranije desilo. Gledali smo na kamerama i za osam minuta požar je potpuno zahvatio obje kuće, a vatrogasci su se sa vatrom borili dva sata. Hvala vatrogascima iz Milića, Vlasenice i Bratunca koji su brzom intervencijom uspjeli spasiti barem prizemlje kuće – kaže na kraju Jašić.