ANKETA: STIŽETE LI U SARAJEVO SUTRA NA PROTEST ZA DŽENANA MEMIĆA

Visits: 487 Today: 4

U Sarajevu će sutra biti održan čak 20. protest, koji organizira porodica Dženana Memića, za kojeg nesumnjivo tvrde da je ubijen 2016. godine.

Protest će biti održan pod nazivom “Pravda za Dženana i Davida”, s obzirom na to da se na ovaj način želi podsjetiti i na slučaj ubistva Davida Dragičevića iz Banje Luke 2018., mladića čije ubistvo ni do danas nije razriješeno.

Iako je okončano nekoliko sudskih postupaka koji su vođeni kao da se radi o saobraćajnoj nesreći, u slučaju Dženana Memića Vrhovni sud je poništio te presude. S druge strane, na državnom sudu BiH vodi se drugi proces, ali za prikrivanje dokaza u tom slučaju i ometanje istrage. Ipak, sudskog epiloga o tome kako je stradao Dženan Memić još uvijek nema.


Stoga porodica želi poručiti da neće odustati od borbe za istinu i pravdu. U proteklom periodu Dženanov otac Muriz je posjetio više gradova u BiH gdje je dobio podršku za svoju borbu.

Protest će biti održan na trgu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu u periodu od 13 do 15 sati. Policija je odobrila potpunu obustavu saobraćaja u ulicama Kulovića i Branilaca Sarajeva. Na mnogim lokacijama u Sarajevu već su postavljeni bilbordi koji najavljuju protest uz poruku: “Da li biste tražili pravdu za vaše dijete” piše Klix