AMIR HADŽIĆ POKRENUO PETICIJU: ŽELIMO DA DODIK BUDE UHAPŠEN!

Visits: 41 Today: 1

Popularni YouTube kreator, humanista i influenser, Amir Hadžić, pokrenuo je online peticiju za smjenu Milorada Dodika, piše portal Crna Hronika.

,,Svi koji misle da Milorad Dodik treba da bude uhapšen i procesuiran neka potpišu ovu peticiju.

Milorad Dodik, trenutni član predsjedništva Bosne i Hercegovine, već dugi niz godina krši mir i sigurnost svih građana države Bosne i Hercegovine. To čini svojom retrogradnom politikom i ličnim stavovima i izjavama, koji su gotovo uvijek usmjereni protiv nesrpskog stanovništva u BiH. Mi smo jedina država na svijetu čiji predsjednik poriče vlastitu državu.

Posljednjim događajima vezanim za Milorada Dodika i njegovo negiranje genocida u Srebrenici, te Dodikovim najavama o otcjepljenju manjeg bh. entiteta od države Bosne i Hercegovine, sigurnost svih građana BiH je u velikoj mjeri ugrožena, a mi možemo ovo okarakterisati kao državni udar od samog predsjednika, kako bi prikrio svoje kriminalne i druge ilegalne aktivnosti.

Svi već znaju da gospodin Milorad Dodik povlači ove i mnoge druge destruktivne poteze za Bosnu i Hercegovinu i budućnost njenih građana, jer želi prikriti sav kriminal iza kojeg stoji posljednjih 30 godina.

Potrebne su hitne reakcije državnih i svjetskih institucija kako bi se očuvao mir u Bosni i Hercegovini.

Pomozite građanima Bosne i Hercegovine da konačno počnu normalno živjeti”, kaže Hadžić.

Peticiju potpišite klikom na OVDJE prenosi crna-hronika