AMERIČKA CBS TELEVIZIJA U JUTARNJEM PROGRAMU EMITOVALA NACIONALISTIČKU PJESMU “NE VOLIM TE ALIJA”

Visits: 458 Today: 1

Radi se o poznatoj nacionalističkoj ratnohuškačkoj pjesmi snimljenoj u narodnjačkom melosu kojom se poziva istrebljenje Bošnjaka sa prostora Bosne i Hercegovine.

John Dabkovich, uposlenik lokalnog kanala američke televizijske kuće CBS u Sacramentu nedavno je u jutarnjem programu emitovao srpsku nacionalističku pjesmu “Ne Volim Te Alija” autora Baje Malog Knindže, otkrila je na svom Facebook profilu Amra Šabić-El-Rayess.

Video pogledajte OVDJE

Radi se o poznatoj nacionalističkoj ratnohuškačkoj pjesmi snimljenoj u narodnjačkom melosu kojom se poziva istrebljenje Bošnjaka sa prostora Bosne i Hercegovine.

Šabić-El-Rayess piše da su joj se tim povodom obratili mnogi Bošnjaci iz Sjedinjenih Državae te da je Upravni Odbor Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike reagovao na ovaj incident.

Upravni Odbor Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike zahtijeva od CBS-a pored javnog izvinjenja da ta TV kuća učini sljedeće:

  1. Sprovede istragu vezanu za ovaj incident i da srazmjerno rezultatima istrage John Dabkovich snosi odgovornost za glorifikaciju genocida koja inspiriše rasizam, ekstremizam i mržnju u SAD-u i globano;
  2. Da se od strane CBS-a pozovu predstavnici naše zajednice u SAD-u da se odradi obrazovna sesija sa svim članovima CBS kolektiva u Sacramentu kao i da se obezbijedi segment u kojem bi članovi naše zajednice educirali publiku o genocidu nad Bošnjacima jer je to u interesu ne samo Bošnjaka Amerikanaca nego kompletne američke publika. Jedino na ovaj način, kroz edukaciju, se mogu izbjeći ponovne greške.

crna-hronika