PORODICA 12 GODINA UBACIVALA NOVAC U KASICU, A KADA SU JE OTVORILI IZNENADILI SU SE

Ponekad kovanicama, s vremena na vrijeme i novčanicama, a jednom čak i s novčanicom od 100 dolara (oko 180 KM). Ali, u posljednje vrijeme sve je manje novca bilo za kasicu – zbog sve raširenijeg bezgotovinskog plaćanja.

Napokon su Sarah i njeno troje djece iz Kalifornije odlučili otvoriti kasicu. Podijelili su video na TikTok-u – gdje od tada dijele drugi korisnici.

Video je od sredine marta dobio osam miliona pregleda i više od 300.000 lajkova. Uprkos oduševljenju, među publikom ima i razočaranih glasova.

Razlog: mnogi od njih očekivali su značajno veću svotu od one koju su dobili. Prema riječima majke Sarah, u kasici je bilo 2.329,27 američkih dolara (4,202 KM).

Nakon što smo objavili ukupan iznos na TikTok-u, dobili smo mnogo komentara od ljudi koji su bili razočarani jer su smatrali da je iznos mali za vrijeme koje smo štedjeli – rekla je majka troje djece za This Week Newsweek.
Tokom godina njena porodica nije toliko marila za novac, već za nešto drugo.

Nije se radilo toliko o količini novca koja je iz toga proizašla, koliko o iskustvu zajedničkog rada, nastavljajući porodičnu tradiciju korištenja ‘Rosie’, iščekivanju da ćemo je jednog dana otvoriti i učiniti nešto lijepo s tim novcem – rekla je Sarah
Trenutak kada su se svi novčići otkotrljali iz kasice bio je “epski”.

Bilo je čak i novčića koje smo dobili od moje bake prije nego što je umrla, a to je bilo posebno jer smo se osjećali kao da je bila tamo kada smo otvorili kasicu.
Dakle, otvaranje “Rosie” bilo je mnogo više od običnog novca. Sjećanja, nostalgija i emocije su utom trenutku bile puno važnije.

Ali sada kada je ušteđevina tu, porodica je želi iskoristiti za odlazak na veliko putovanje u američki nacionalni park.

A “Rosie”? Sljedećih godina bit će ponovno popunjena.

To je lijep način da djeca vide da male kovanice s vremenom čine veliku razliku, a to je jednostavan način da mališani osjete da daju doprinos – zaključila je Sarah, javlja Fenix Magazin.