Dodik: “Nas vrijeđa činjenica da je u ovih 25 godina u BiH napravljeno 1070 džamija” /VIDEO/

“Da, 2013. godnije god je održan popis u BiH i prijavljeno je 200.000 više muslimana nego ranije. I sada pričaju o tome da u BiH ima 50 posto više muslimana. Njihovo učenje, njihova ideologija govori o tome kada ima više od 50 posto muslimana onda se obavezno uvode šerijatska pravila i ta ideologija je nama poznata još od Alije Izetbegovića.poručio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u Banjoj Luci na Međunarodnoj konferenciji “Republika Srpska: Poštovanje suvereniteta i Dejtonskog sporazuma”.

U nastavku govora pokazao je koliko mrzi islam, naročito je pokazao koliko mu je krivo što se grade džamije u Bosni i Hercegovini. “Njihovo učenje, njihova ideologija govori o tome kada ima više od 50 posto muslimana onda se obavezno uvode šerijatska pravila i ta ideologija je nama poznata još od Alije Izetbegovića.

Nas vrijeđa Bosna i Hercegovina što postoji, nas vrijeđa sve živo što gledamo, nas vrijeđa činjenica da je u ovih 25 godina u Bosni i Hercegovini napravljeno 1070 džamija, novih. U Sarajevu je bila 31 džamija za vrijeme bivše Jugoslavije, danas ima 120 džamija u Sarajevu. Ja samo želim da se raziđemo s njima”, poručio je danas Milorad Dodik koji se, čini se, bio ponadao da Bošnjaci nikada neće obnoviti džamije koje su porušili njegovi Srbi tokom agresije na našu zemlju. Video pogledajte OVDJE prenosi saff.ba