Bila sam s bebom od 2 mjeseca u bolnici. Došao je s običnim kašljom, onda se stanje počelo mijenjati…

Bila sam s bebom od 2 mjeseca u bolnici. Došao je s običnim kašljom, onda se stanje počelo mijenjati. Bio je sve gore i gore. Samo dok sam otišla kući po stvari, već je na kisiku bio. I tako puna 23 dana. Allah zna, koju tegobu i torturu smo prošli on i ja tad. Ne volim se ni sjećati, ali pišem radi ibreta i pouke.
On je svaki dan bio lošiji, do te mjere da su doktori govorili kako je bio najbolji onog dana kad je primljen u bolnicu i da se nadam svemu, da budem na sve spremna. Znala sam da moram pomoć tražiti od Gospodara, znala sam da moram još više Ga moliti i moliti, pa sam se prepustila dovama, činila sam mnogo istigfara. Jednog dana sam na internetu vidjela apel da je potreban neki novac za jednog jetima. Odmah sam požurila da uplatim. I onog momenta kad sam uplatila novac, osjetih u grudima rasterećenje, slavljen neka je naš Gospodar.
Odgovorno tvrdim da je moju bebu Allah sebebom sadake (milostinje) spasio. Samo sadaka i ništa više. To sam jasno osjetila. Doktori su bili nemoćni i sama sam vidjela da nema nikakvog napretka. Bio je na aparatima. Uplatila sam i nanijjetila za zdravlje svog sina. Ujutro se desilo čudo. Tako mi Allaha, nije prošlo ni 24 sata od moje uplate, a doktor je došao i skinuo mog sina sa aparata i pustio nas kući. Allah je Velik. Allah je Svemogući. Ko s Njim trguje, nikad nesretan biti neće. Sadaka je izliječila moje dijete. A Poslanik alejhi selam me je naučio da sadakom liječimo naše bolesne.
Hvala Allahu na islamu, hvala Mu pa nam olakšava život u svakom smislu. Sa Allahom smo uvijek na dobitku. Hvala Allahu na neizmjernoj blagodati. Nikad, ali baš nikad ne podcjeni moć sadake i dove. Svemogućem ništa nije nemoguće.
Minela M. prenosi N-UM.com