Bundesligaš raskinuo ugovor s nogometašem koji je podržao Palestinu, njegova nova poruka obišla svijet

Njemački bundesligaš Mainz raskinuo je ugovor sa nizozemskim ofanzivcem Anwarom El Ghazijem nakon što je istakao kako ne odustaje od iskazanih stavova i kako se nigdje nije izvinio zbog podrške Palestini.

Naime, Mainz je prošle sedmice suspendovao El Ghazija zbog objave na Instagramu kojom je podržao Palestince nakon izbijanja oružanog sukoba s Izraelom i bombardovanja Gaze.

Njemački klub je zatim izrazio spremnost na ukidanje njegove suspenzije ukoliko se ogradi od podrške Palestini, ali s obzirom da to nije uradio, odlučili su mu dati otkaz.

“Mainz prekida ugovorni odnos sa El Ghazijem i daje otkaz igraču s momentalnim efektom. Klub poduzima ovu mjeru kao odgovor na igračeve izjave i objave na društvenim mrežama”, navodi se u kratkom saopštenju Maniza.
Nakon što je saznao za otkaz, Nizozemac se ponovo oglasio i pobrao je brojne simpatije.
“Stani na ispravnu stranu čak i ako to znači da stojiš sam. Gubitak mojih sredstava za život ništa je u usporedbi s paklom koji se sprovodi na nedužnim i ranjivim ljudima u Gazi”, napisao je El Ghazi.

Podsjetimo, El Ghazi je u Mainz stigao tek prije mjesec i po kao slobodan igrač, a prethodno je igrao za PSV, Ajax, Lille, Aston Villu i Everton.

Klix