U DVA DANA IZGUBILA MUŽA I DOBILA DIJETE: SUDBINA ALME I NJEGOG SINA KOJI NIKADA NIJE UPOZNAO OCA

Posebno teške priče su one koje govore o prerano završenim životima.
O ugašenim nadama i ugašenim snovima. O trenucima kojima su se duše radovale, a koje se nikada neće desiti. O dječijim ručicama koje su silno željele da ih uhvate, majčine ali i očeve ruke.

Alma Ćatić je samohrana majka koja živi u kući u kojoj je i odrasla sa svojim roditeljima, ali i sa petogodišnjim sinom Almirom. Nažalostm prije izvjesnog vremena uslijed tragedije ostala je bez svog supruga.

Iako je potrebno mnogo toga ova mlada majka nije imala puno želja.

Moj muž i ja smo se upoznali preko Facebooka. Tako smo se dopisivali. On je došao ovdje i mi smo se uzeli, počeli živjeti zajedno. Muž je radio sa drvima, išao je u šumu. Radio je na dnevnicu – kazala je Alma.
Njih dvoje su sina dobili 2018. godine, ali vrlo brzo njen muž je poginuo u sabraćajnoj nesreći.

Bio je na aparatima. Živio je jedno vrijeme tako. Ja sam mu govorila tada ‘Dobio si sina’, ali ništa. On je bio u komi. Nikada nije uspio vidjeti svog sina. Bila sam trudna kada je on doživio nesreću. On je u petak imao nesreću, a ja sam u subotu rodila našeg sina – kazala je kroz suze Alma.
Nevjerovatna subina je zadesila ovu mladu majku koja kaže kako je to jako teško podnijela. Ipak imala je podršku i svoje i muževe porodice nakon strašne nesreće.

(E. Plakalo)

Video pogledajte OVDJE piše hayat