Netanyahu: Već smo u…bili tisuće ter…orista, a ovo je tek početak (izjava od koje se povraća)

IZRAELSKI premijer Benjamin Netanyahu obratio se javnosti putem televizije te rekao da su svi militanti Hamasa “osuđeni na smrt”.

“Izraelska vojska se priprema za kopnenu invaziju s ciljem uništenja vojnih sposobnosti Hamasa”, rekao je. Ratni kabinet Izraela radi danonoćno i to će se nastaviti sve dok ne postigne pobjedu, dodao je Netanyahu.

“Vrijeme invazije je određeno”
Rekao je da neće iznositi nikakve detalje o kopnenoj invaziji, kako bi se “osigurali životi naših vojnika”. Međutim, rekao je da će vrijeme početka operacije Izraelskih obrambenih snaga (IDF) jednoglasno odrediti izraelski ratni kabinet.

“Neću elaborirati kada, kako i koliko. Neću elaborirati ni razne kalkulacije koje radimo, a za koje javnost uglavnom ne zna, kako i treba biti.”

“Već smo ubili tisuće terorista, a ovo je tek početak”, rekao je Netanyahu.

Netanyahu kaže da će se Izrael “preispitati” i otkriti što se dogodilo tijekom napada Hamasa 7. listopada. Događaji od tog dana bit će “potpuno ispitani” i “svi će morati dati odgovore”, rekao je izraelski premijer.

“Pomažemo građanima da dođu do osobnog oružja”
Pozivao je Izraelce da ni na trenutak ne zaborave one koji su ubijeni u napadima Hamasa. “Osjećamo se kao da nam netko zabija tisuće strijela u naše srce koje krvari”, rekao je dodajući da će proglasiti dan nacionalne žalosti u znak sjećanja na žrtve.

Rekao je i da vlasti pomažu građanima “da kontrolirano dođu do osobnog oružja”.

“Moja je uloga voditi ovu zemlju i njezin narod do sveopće pobjede nad našim neprijateljima. Zajedno ćemo se boriti i zajedno ćemo pobijediti”, rekao je Netanyahu.

Index.hr