Za neupućene, stanovnici Palestine nisu samo muslimani

Za neupućene, stanovnici Palestine nisu samo muslimani, kako danas, tako i prije 1000 godina. Uvijek su tamo, u Svetoj Zemlji, živjeli muslimani i Ehlul Kitabije (kršćani i Jevreji) zajedno. Ono što je potvrđeno kroz historiju, jeste, da muslimanskom narodu, muslimanskim vladarima i ulemi, NIKADA, nisu smetali stanovnici Svete Zemlje bez obzira koje su oni vjere. Uvijek su im bila zagarantovana sva ljudska i vjerska prava, jer tako nas uči Kur’an i naš učitelj Muhammed, a.s.

Ukratko, najveći problem je nastupio od prije 75 godina, kada je Palestincima, prije svega muslimanima, oteta silom i prevarom njihova zemlja i sveta mjesta. Dakle, od tada, pa do danas, dešava se (traje) okupacija, progon, rušenja domova, zatvaranja, mucenja i ubistva od strane cionista.

Danas imamo određeni broj Jevreja koji se otvoreno protive izraelskoj okupaciji Palestine, osuđuju cionističke zločine i napade, međutim, njihov glas se ne priznaje i ne čuje dovoljno jako. Palestinski hrišćani su jednoglasno na strani svojih komšija muslimana, jer znaju da je izrael izvršio okupaciju i oteo njihovu zemlju. Koliko hrišćani vjeruju muslimanima, dovoljno govori činjenica, da ključeve od Svetog groba, gdje je po njihovom vjerovanju sahranjen Isus, preko 700 godina čuva muslimanska porodica.

Čitav svijet zna ko je ubica a ko žrtva, samo zbog licemjerstva i duplih aršina, ta istina se predstavlja drugačije. Ali neće vam uspjeti, ma koliko se trudili. Muslimani su za pravedni mir u svojoj državi sa svakim ko želi mir, a sve mimo toga, je druga opcija.

(Saudin Cokoja/Facebook)