POTRESNI VIDEO SAMIRA IZ BRATUNCA: OPĆINA ME IZBACUJE NA ULICU ZBOG 400 KM, MENE KAO DJETETA ŠEHIDA…

Redakciji portala Crna-Hronika javio se Samir Merdžić iz Srebrenice koji je poslao potresan video snimak, te detaljno objasnio svoju životnu situaciju, nepravdu koja mu se događa te situaciju sa općinom koja ga prisiljava platiti nešto za šta je kao šehidska porodica oslobođen.

Kako kaže, ne može više pod kožu. Preživio je genocid u Srebrenici, oca od 1995. godine nikad nije vidio, a majka mu je umrla u 53 godini života.

“Izgubio sam roditelje, ostalo je nas četvero djece. Babo nije pretrčao preko šume, majka je oboljela od bubrega, otkazali joj bubrezi i bila je srčani bolesnik. Dobili smo bili neke barake, ove drvene što su bili miševi u njoj. 100 bolesti s njima je došlo.

I onaj zadnji dinar što smo imali, morali smo davati komisiji da ih potplatimo da dobijemo tu baraku. Daj šta bilo, mada smo u to vrijeme zaslužili i ključ u vrata, zbog majke koja je imala više djece.

Ništa nam nisu dali. Odbili su nas. Živjeli smo i dalje po tim barakama. Majka je umrla, a mi smo dobili stan na korištenje za raseljena lica u Tinji u Srebreniku. Živimo nas četvero djece tu već godinu i po.

Išao sam u opštinu da podnesem zahtjeve, i oni su mi rekli da ko nema prihoda da nije obavezan da plaća stan. Oni su mene odbijali i stalno mi govorili, sačekaj 6 mjeseci, pa opet sačekaj 6 mjeseci.. i tako četvrti put a meni svaki mjesec dolaze računi da platim taj stan. Da moram platiti… Ja nemam više snage. Ja ovako više ne mogu.

Samire moraš da izmiriš dug pa nećeš morati plaćati taj stan. Općina mi prijeti da će me izbaciti ako ne namirim taj dug. Ja više nemam kud. Ja više ne mogu nepravdu da podnesem. Od Srebrenice 1995-te do danas. Ja sam imao 7 godina kada se to sve dešavalo. Bio sam i u Potočarima, i u fabrikama, bio sam izdvojen kao dijete a svi koji su bili izdvojeni bili su poklani.

Ja do danas živim tu 1995-tu godinu. Od općine, države niti jedan cent nismo dobili. Niti ja, niti mama rahmetli, ni niko od nas četvero djece. Molim vas da mi pomognete.

Ovu zgradu ovdje je platila država Holandija, moj babo što je poginuo i što se ja 20 godina vucam i po smetljištu spavam.

U pitanju je iznos od 400 KM…

Video pogledajte OVDJE PRENOSI CRNA-HRONIKA