ALIČKOVIĆ: NEMOJTE DA VAM PADNE NA PAMET DA ZABRANITE LJILJANE! KOME SMETA NEK OKRENE GLAVU!

Fudbalska ‘A’ reprezentacija Bosne i Hercegovine će naredni domaći meč u kvalifikacijama za EURO 2024 odigrati protiv Portugala 16. oktobra u 20:45 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

Iz Fudbalskog saveza BiH su se oglasili i izdali preporuke navijačima i posjetiocima, a s obzirom na to, kako su naveli, da je stadion rasprodat u punom kapacitetu.

Zbog pojačanih sigurnosnih mjera koje će se poduzimati sa ciljem onemogućavanja unošenja zabranjenih predmeta i sredstava na prostor stadiona pozvali su navijače da dođu na stadion što ranije.

Kapije stadiona se otvaraju 2 sata prije početka utakmice. Djeci mlađoj od 7 godina nije dozvoljen ulaz na stadion. Molimo posjetioce da ne dovode djecu na stadion jer zbog činjenice da je stadion rasprodat i mogućih gužvi na ulazu, ugrožavate njihovu sigurnost. Djeca starija od 7 godina moraju posjedovati ulaznicu. Dozvoljeno je unošenje zastava i drugih navijačkih materijala isključivo sa državnim obilježjima Bosne i Hercegovine i Portugala.

Molimo navijače da prate instrukcije zaštitara na stadionu, te da uz fer i korektno navijanje podrže našu reprezentaciju u ovoj utakmici – saopćeno je iz FSBIH

‼️FUDBALSKI SAVEZ BiH IZDAO UPUTE PRED UTAKMICU SA PORTUGALOM! NEMOJTE DA VAM PADNE NA PAMET DA MISLITE DA ZABRANITE ZASTAVE SA LJILJANIMA NA TRIBINAMA‼️

⚜️Šalji dalje!⚜️Dijeli dalje!⚜️Širi dalje!⚜️Pošalji dalje!⚜️

Pozivamo sve one navijače koji će biti na tribinama u Zenici i pratiti utakmicu BiH – Portugal da ne dozvole sebi niti bilo kome drugom da im u sopstvenoj državi oduzimaju i zabranjuju unošenje zastave sa ljiljanima na tribine.

Ovo je jeftin pokušaj u kojem se jasno naglašava unošenje zastava sa obilježjima BiH i Portugala.

‼️ZA NAS SU LJILJANI OBILJEŽJE BOSNE I HERCEGOVINE i kome to smeta neka okrene glavu‼️

Poruka Vici zeljkoviću i Savi Miloševiću je ta, da nas vaš stav o LJILJANIMA NE ZANIMA i da se s tim imate samo pomiriti ili se možete noge uhvatiti i doviđenja ali da pokušavate da zabranite unošenje ljiljana na tribine, ZABORAVITE.

Takođe upućujem poruku svim policijskim službenicima i svim zaštitarima koji će osiguravati ulaze u stadion, da se ne dovode u glupe, blamirajuće i kompromitirajuće situacije pokušavajući da oduzimaju navijačima zastave sa ljiljanima! Ne zanima nas ni komanda, ni naređenje, ni uputa Saveza niti nas zanimaju oni kojima smetaju ljiljani. Oni kojima ljiljani smetaju njima onda smeta i DRŽAVA BOSNA I HERCEGOVINA i njena historija i to NIJE NAŠ PROBLEM!

Dakle, 16.10.2023. godine, oni koji su namijenili otići i bodriti ljiljane na terenu, SPAKUJTE SVOJE LJILJANKE i ponesite ih i istaknite na stadionu.

ZABORAVITE NA POKUŠAJ ZABRANE LJILJANA BILO GDJE!

Nihad Aličković
AntiDayton pokret

ps: Već je bio pokušaj par puta i nije vam to uspjelo i znate i sami da od toga nema ništa!