Izgubio cijelu porodicu u zemljotresu, ostao mu samo dres Reala, a onda je Perez napravio čudo!

Maroko je nedavno pogodio jak zemljotres u kojem je stradalo više od 3.000 ljudi, a veliki je broj onih koji su ostali bez krova nad glavom. U centru pažnje našao se dječak koji je ostao bez cijele porodice, no ni slutio nije kakvu reakciju će izazvati jer se pred kamerama pojavio u dresu Real Madrida.

U pitanju je 14-godišnji dječak Abdul Rahim Awhida koji je u razornom zemljotresu koji je pogodio Maroko prije nekoliko dana ostao bez cijele porodice, ali i krova nad glavom.

Stradali su njegovi otac i majka kao i dva brata, te djed koji je živio s njima. Cijela kuća je uništena, a Abdul trenutno boravi kod svog amidže koji je na svu sreću uspio da preživi razorni zemljotres.

Upravo se Abdul našao u centru pažnje javnost jer je dao izjavu za saudijsku televiziju Al Arabiya nakon zemljotresa, a ono što je privuklo pažnju jeste što je bio u dresu Real Madrida i poručio je da je to jedino što mu je ostalo od odjeće.

Abdul je veliki fan kraljevskog kluba i san mu je da zaigra u Realu jednog dana, a već godinama trenira fudbal. Želja njegovog oca bila je da nastavi i školovanje u Španiji, a čini se da bi se sada sve to moglo ostvariti.

Španski mediji pišu da su iz Real Madrida odlučili da reaguju kada je Abdulov video postao viralan, te je Florentino Perez odlučio da krene u akciju.

Ugledna Marca piše da su iz Real Madrida kontaktirali saudijsku televiziju kako bi došli do dječaka i to su uspjeli da urade. Oni su u kontaktu s njegovim amidžom i ponudili su Abdulu dolazak u akademiju.

Abdul bi živio u Realovoj akademiji gdje bi se i školovao što je oduvijek bila želja njega i njegovog oca.

Ostaje sada da se riješi papirologija, ali sve bi trebalo biti ubrzano jer je Real Madrid već krenuo u akciju. Abdul bi već od idućeg mjeseca trebao da bude u Madridu gdje će imati smještaj i osigurano školovanje, kao i stipendiju.

svjetlo-dunjaluka