Uskoro će započeti snimanje dokumentarnog filma o muftiji Muameru Zukorliću

Sarajevski novinar Admir Beganović, dugogodišnji prijatelj rah. muftije Zukorlića, dobio suglasnost od Usame Zukorlića -, sina rah. Muftije, da može početi na snimanju dokumentarnog filma “Muftija”, saznaje portal Bošnjaci.Net.

Beganović je niz godina bio blizak sa rah. Muftijom Zukorlićem i pratio je njegov rad. Prema našim saznanjima dok je Muftija Zukorlić bio živ, Beganović je trebao raditi na filmu, ali voljom Gospodara svjetova, Muftija je iznenada preselio sa ovog dunjaluka.

– Dobio sam odobrenje od Usame i počinjem sa radom na filmu “MUFTIJA” pod okriljem Bostel produkcije iz Čikaga, – kaže Beganović.

On ističe da je ponosan što će raditi na filmu o bošnjačkom velikanu jednog vakta:

– Ponosan sam što ću raditi film o svom šefu, mentoru, komadantu, ahbabu, kaže Beganović, i ističe:

– Još dok je Mufty bio živ dogovorili smo smjernice o snimanju filma, ali eto… tad nije bilo suđeno. Ali ostaće mi do života urezane njegove riječi: “Admire, znam da film niko emotivnije neće uraditi od tebe”, Allah mu Džennet dao.

Evo vrijeme je ispred nas, tako da ću sa Bostel produkcijom uložiti maksimum da na filmskoj traci bude na stvarni i najljepši način predstavljen dinamičan život jednog glasovitog muftije, intelektualca, lidera, akademika… koji je ostavio počat u bitisanju Bošnjaka na domovinskom prostoru Sandžaka, Bosne… ali i u dijaspori, kaže Beganović.

Osim filma u trajanju od 90 minuta, predviđen je i serijal od pet epizoda po 45 minuta.