BALAVAC IZ BIJELJINE OPET PRIJETI: HODŽA MU JAUČE, NEGIRA GENOCID…

Mladić pod imenom Aleksandar Đokić koji na društvenim mrežama koristi ime “Srbija Srbina” ovih dana vrijeđa i upućuje prijetnje bošnjačkom stanovništvu u Bijeljini.

Već je bio na informativnom razgovoru u MUP-u Republike Srpske koji ga je pustio na slobodu sa izgovorom da je maloljetan mladić te da mu ne mogu ništa. Njegove klipove odusili su brojni čitatelji našeg portala. Nakon što je portal Crna-Hronika prva objavila vijest o malom Aci, ovaj slučaj prenijeli su brojni regionalni mediji.

Maloljetni Aleksandar Đokić zvani Aco kontaktirao je portal Crna-Hronika kako bi se javno izvinuo za svoja nedjela. Kako tvrdi Aco i maćeha mu je Bošnjakinja te da ima puno prijatelja Bošnjaka i Hrvata. “Bio sam pijan Žao mi je i stid me. Šta da vam kažem. Obećavam da više ovako nešto neću raditi” – izjavio je tada maloljetni Aleksandar koji je kako saznajemo napunio 18-ti rođendan te je “sposoban” krivično odgovarati.

Nakon što mu je prvi put “progledano kroz prste” od strane MUP-a Republike Srpske balavac Aco odlučio je opet isto sve ponoviti.

Ovog puta išao je dalje, vrijeđao muslimane na vjerskoj osnovi a i negirao je genocid u Srebrenici.

“Odmah da pređemo na stvar. Kažu mi da je zakonom zabranjeno i u Bosni i Hercegovini i u Republici Srpskoj reći da nije bilo genocida u Srebrenici. Ko će me to hapsiti u Republici Srpskoj?

Ja vam kažem, nije bio genocid u Srebrenici. Za mene nije bio. Srbija, Rusija, Kina ga ne priznaju. Zna dvije svjetske sile ga ne priznavaju i Indija ga ne priznaje. Našla se neka Amerika da ga priznaje. Muslimani sve više kukaju, bio je genocid genocid. Pa šta sad, trebamo mi Srbi da se poubijamo radi vašeg takozvanog genocida? Genocid nije bio u Srebrenici.” – izjavio je Aleksandar Đokić u video zapisu i tebi omogućio optužnicu Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

“Ja pričam a hodža jauče ko da ga boli zub.”