Šta god da napišem za moju Eminu,malo je. Ali želim da drugi znaju koliki si bila insan.

Šta god da napišem za moju Eminu,malo je. Ali želim da drugi znaju koliki si bila insan. Tvoja djela, tvoja zrtva za druge, tvoj iman… Ogromno je.
Dovila sam Allahu u posljednje vrijeme da ti podari istinski mir, ni ne sluteći na ovo.. ali ja sam smirena, ko ne bi zelio takvu smrt? Bez puno patnje i sa šehadetom na usnama. Često sam se šalila pred njom ako me ne bude u Džennetu, potražite me.. Nadam se da sam ti bila dostojna prijateljica na dunjaluku, i da cu biti i na onom svijetu i da ćeš me potražiti. ❤️ samo eto, falit ćeš mi puno, fališ već… da si tu kraj mene kao i prije u lijepim i manje lijepim trenutcima, u klupi sa mnom na fakultetu, u saffu kraj mene, gurajući me do sebe, i u svim mogućim situacijama ..
Kad bi me vidjeli bez nje, ili obrnuto , cudili bi se sto nismo zajedno, kazu bile smo kao prst i nokat i ja sam zahvalna Allahu sto si i jedan dio mog života bila uz mene .. mada mi je zao sto ti to nisam rekla odavno.. naučila sam puno toga od tebe, a prije svega koliko vjernik treba biti strpljiv i misliti na Allaha uvijek, i u blagostanju i iskusenju.
Tako je i ona svoje posljednje dane provela u ibadetu, vjerovatno ni ne sluteći da su posljednji..
Neka to bude pouka svima, da ne cekaju ovo ili ono, neke pozne godine, da uspostave namaz, da se pokriju, da nauce sufaru, učiti Kur’an.. vodimo se time da je dunjaluk samo sredstvo do cilja, koji bi trebao biti svima nama isti, i već sad se pripremajmo za njega,dok nije kasno …
Pričat ćemo Abdullahu,Ismailu i Iman da je bila najbolja tetka na svijetu i koliko ih je voljela. Molim Allaha da ju uvede u dzennet firdews bez polaganja računa, da ju sastavi sa svojim babom koji joj je toliko nedostajao iako ga se nije ni sjecala, a nama podari sabura, jer drugačije ne znam kako bi..

Belma Čaušević