Užas u vrtiću u Njemačkoj: Roditelje obavijestili o otvaranju prostorije za seksualne igre djece

U Hannoveru jedan vrtić je najavio otvaranja “prostorija za istraživanje tijela i seksualne igre”. U pismu roditeljima ustanova je opisala pravila, koji su zgroženi istima. Služba za brigu o mladima za sada je to obustavila. A stručnjaci u Njemačkoj pokrenuli su raspravu. Neki detalji pisma zaista su šokantni, prenosi N1.

“Svako dijete odlučuje samo da li će i s kim će da igra tijelesne i seksualne igre“. Ta u najmanju ruku šokantna rečenica našla se u pismu roditeljima radničkog vrtića u Hannoveru. U tom pismu informisani su roditelji o otvaranju prostorije za upoznavanje i istraživanje vlastitog, ali i tijela druge djece. Objavljivanje ovog pisma u kojem između ostalog piše da “nijedno dijete neće gurati ništa u tijelesne otvore druge djece” šokiralo je roditelje širom Njemačke. “Ovo je bez poređenja najgadnije što sam pročitala u životu“, izjava je jedne majke.

Intervenisala je socijalna služba za brigu o dijeci te obustavila te planove. Takav pedagoški koncept nije za dobrobit djeteta i nema nikakvu osnovu, izjavio je u subotu glasnogovornik ministarstva kulture obrazovanja i kulture Hannovera.