Kada će odgovorni u IZ sankcionisati one hodže koji se bave sihrom, pišu zapise

Ima li neko da meni, laiku, objasni kad će odgovorni u IZ napokon, konačno, jednom za vazda, odlučno, pošteno, otvoreno, odgovorno prema svojim članovima stati ukraj HODŽAMA SIHIRBAZIMA?! Kada će napokon odgovorni u IZ sankcionisati one hodže koji nose ahmedije, koji rade aktivno u službi IZ a bave se sa crnom magijom i sihirbaženjem uništavajući ljude, svoje dzematlije, oko sebe i ugled same IZ? Kako se može desiti da krepa jedan sihirbaz koji je nosio ahmediju 40 godina i, dokazano pravio sihre i crnu magiju, da ga nikad niko od nadležnih nije kritikovao, upozorio i sankcionisao već ga hvališu do neba, čak ga se i krepalog boje i daju mu priznanja a svi u dotičnom medžlisu znaju šta je radio i čime se bavio taj krmak? Svi znaju a svi šute jer se boje da će im takvi napraviti sihr, nije bitno što ubijaju ljude oko sebe, samo neka njih niko ne barka, a sihr je najstariji vid ubistva u rukavicama! Ako ne mogu zabraniti sihirbaženje babama po mahalama i selima, valjda mogu svojim uposlenicima!

Kako to da svi šute na ovo? ima li ko petlje u IZ da napravi mudar i hrabar iskorak, da se ovakva nesorta eliminiše iz naše IZ ili makar da ne nose ahmedije i ne primaju platu radeći ono protiv čega je Uzvišeni Allah, pored ostalog, poslao dva poslanika: Musa’a i Haruna a.s.?
Kada će prestati sa mazanjem očiju svojim platišama?

Molim Allah da uništi sve sihirbaze i njihove porodice i sve one koji im pomažu i sliže ili imaju priliku i moć da ih razotkriju i uklone iz društva a to ne čine!

Allah vas okahario a nas zaštitio! Amin!
P.S. Svih ovih godina sam upoznao ljude koji se bukvalno živi raspadaju, ljude sa strašnim sudbinama, rasute familije, ljude sa teškim bolestima, neimaštinama, jadima i problemima da jednostavno ne mogu da šutim! Strah me Boga Svemogućeg da ne dignem svoj glas protiv ove nepravde i pokvarenosti!

Fuad Abdullah Seferagic