DIVLJIVA PORUKA ZA SVE MUSLIMANE: “KAD BUDETE OTVARALI SVOJ NOVČANIK, ZAMISLE KAKO DRŽITE RUKU SVOGA DJETETA NA KREVETU”

Na Facebook profilu humanitaraca sa Buka, osvanula je dirljiva poruka za sve Bošnjake, muslimane koji će sutra posjetiti džamije širom Bosne i Hercegovine, piše Crna-Hronika.

“Kada Bošnjaci u petak, nakon džuma-namaza, na sergiji, budu otvarali svoj novčanik, savjetujem da prije otvore svoje srce i da sebe zamisle kako drže ruku svoga djeteta na krevetu, u toploj sobi.

A onda, prije nego izvuku novčanice iz novčanika, neka im naumpadne ovaj čovjek.

Neka Gospodar pomogne i podari bereket u imetku onim koji pomažu svojoj braći u nevolji.” – naveli su humanitarci sa Buka.

U svim džamijama u BiH danas dženaza u odsustvu za nastradale u zemljotresu u Turskoj i Siriji.

Nakon džuma-namaza bit će organizirana i sergija, a prikupljena sredstva poslužit će kao interventna pomoć nastradalom stanovništvu i podrška saniranju posljedica zemljotresa u te dvije države

Odlukom reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazovića sutra će nakon džuma-namaza u svim džamijama u Bosni i Hercegovini, domovinskim državama i dijaspori biti klanjana dženaza u odsutnosti za nastradale u zemljotresu u Republici Turskoj i Siriji.

Nakon džuma-namaza bit će organizirana i sergija, a prikupljena sredstva poslužit će kao interventna pomoć nastradalom stanovništvu i podrška saniranju posljedica zemljotresa u te dvije države.

Islamska zajednica pokrenula je veliku humanitarnu akciju “Od Bošnjaka s ljubavlju“, a poziv građanima da se odazovu na ovu akciju posebno je uputio i reisul-uklema Kavazović, prenose iz agencije Mina.